JA SAM BIRAO PENALDŽIJE: Sautgejt posle poraza pokušava da zaštiti tragičare
Foto: AP

utučen

JA SAM BIRAO PENALDŽIJE: Sautgejt posle poraza pokušava da zaštiti tragičare

Fudbal -

Fudbaleri Engleske su posle velike drame na Vembliju poraženi od Italije 1:1 (3:2) čime su propustili priliku da tituli prvaka sveta iz 1966. godine dodaju i onu namenjenu šampionu Evrope, a selektor Geret Sautgejt pokušava da zaštiti igrače i preuzme odgovornost za odluke u završnici meča.

U nadoknadi vremena uveo je Džejdona Sanča i Markusa Rašforda, koji su loše šutirali penale, dok je odgovornost petog izvođača udarca sa "kreča" selektor poverio najmlađem u timu Bukaju Saki.

Mladi 19-godišnji fudbaler se tresao od nervoze, osećao je pritisak cele nacije i promašio je, a svi su se pitali zašto se Sautgejt nije odlučio na iskusnije igrače.

"To je moja odgovornost", rekao je selektor Sautgejt posle meča.

"Ja sam birao koji fudbaleri će izvoditi penale. Rekao sam im da niko nije sam u takvim situacijama, mi dobijamo i gubimo kao tim. Bili su čvrsti i tako treba da ostane. Moja je odluka da Saka šutira penal i to je moja potpuna odgovornost".

Sautgejt je ispričao i da je isto sa Rašfordom i Sančnom, da su sve vežbali na treninzima, pa da su upravo zbog toga šutirali tim redosledom.

"Nisu sami, penali su moja odluka. Vežbali smo na treninzima i to nije do njih. Nije nas išlo, a znali smo da su oni najbolji izvođači koji su na terenu. Naravno da su im slomljena srca, ali nemojte da ih krivite zbog toga...", kazao je Sautgejt i osvrnuo se na slučaj uplakanog Sake.

"Sjajan momak, biće zvezda... Moramo da ga podržimo!", dodao je selektor Engleske i rekao da zna da su Sančo i Rašford bili nezagrejani, ali da nije mogao pre da uvede ofanzivce.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track