SUJEVERNI KJELINI BACIO KLETVU NA ENGLEZE Kapiten Italije tokom penal ruleta uzviknuo KIRIKOĆO! Evo šta to znači i koliko je MOĆNO
Foto: Profimedia

EURO 2020

SUJEVERNI KJELINI BACIO KLETVU NA ENGLEZE Kapiten Italije tokom penal ruleta uzviknuo KIRIKOĆO! Evo šta to znači i koliko je MOĆNO

Fudbal -

Kapiten Italije Đorđo Kjelini upotrebio je "magičnu" reč i "doneo" svojoj ekipi titulu prvaka Evrope.

Kada je Saka krenuo da šutne penal, teško da je čuo vikanje Kjelinija, ali sujeverni kapiten Italije se setio magične reči.

U stvari u pitanju je prokletstvo, u Južnoj Americi svi znaju šta je "Kirikoćo", a u Evropu su ga doneli Latinoamerikanci koji su evropskim kolegama objasnili koliko je moćna ova reč.

Euro 2020, Italija, Engleska, trofej
foto: Profimedia

Ova argentinska “kletva” ima zaista dugu i zanimljivu istoriju.

Naime, ova legenda nosi ime po jednom navijaču Estudijantesa, koji je, prema mišljenju Karlosa Bilarda donosio nesreću njegovom timu. Kada god je on prisustvovao treninzima desilo se nešto loše.

Onda je 1982. godine ekipu preuzeo Karlos Bilardo, koji će kasnije kao selektor 1986. godine Argentinu dovesti do prvaka sveta.

Kako je Bilardo jako sujeveran, zamolio je Kirikoća da dočekuje i pozdravi protivničke ekipe, protiv kojih njegov tim treba da igra. Estudijantes je posle toga uspostavio snažnu dominaciju u argentinskom fudbalu, a 1982. godine je osvojio titulu prvaka sa samo jednom izgubljenom utakmicom.

Pogađajte, na toj jedinoj utakmici koju su izgubili nije bilo Kirikoća da dočeka protivničku ekipu.

Kjeliniju je upalila, što je i priznao za "ESPN", rečima:

"Potvrđujem sve. Kirikoćo!"

Zvezda će danas saznati ime protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle 1:1 u Izraelu, Kairat od 16.00 čeka Makabi Haifu - kvota na keca je 2,50, na iks 3,10, a na dvojku 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kairat - Makabi Haifa.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track