ADVOKATI PARTIZANA: Crno-beli dobro stoje u sudskom sporu sa Japancem!
Foto: Starsport©, Profimedia

SLUČAJ ASANO

ADVOKATI PARTIZANA: Crno-beli dobro stoje u sudskom sporu sa Japancem!

Fudbal -

Klub iz Humske je dao odgovor na Asanovu tužbu, a potom uputio i protivtužbu i ceo slučaj je pred arbitražom FIFA

Kako Kurir saznaje iz izvora bliskih advokatu Zoranu Damjanoviću, nekadašnjem generalnom sekretaru Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore i Crvene zvezde, Partizan dobro stoji oko slučaja odbeglog reprezentativca Japana Takume Asana (26).

Partizan, Takuma Asano
foto: Starsport

Omaleni napadač je tužio "crno-bele" zbog neispalaćenih zarada i ne namerava da se vrati u Beograd. Za njega je, kako je Asano naveo taj slučaj završen i sve misli su mu usmerene da sa nacionalnim timom izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, kao i da igračku karijeru nastavi u nekoj pod najjačih evropskih liga, izabravši novog člana nemačke Bundes lige Bohum. Međutim, od Damjanovićevih saradnika saznajemo da je Partizan dao odgovor na Asanovu tužbu, a potom uputio i protivtužbu! Sve se sada nalazi pred arbitražom FIFA, a ko bude nezadovoljan odlukom moći će kao krajnjoj instanci da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Da Partizan ima čemu da se nada, potvrdio je i generalni direktor kluba Miloš Vazura, koji je u stalnom kontaktu sa Damjanovićem, pravnim zastupnikom kluba iz Humske ulice. Optimista je i predsednik Milorad Vučelić. Odgovor druge strane očekuje se početkom avgusta.

UEFA, Navijači, Dron, Zoran Damjanović
foto: Dado Djilas

Asano je prvi Japanac u istoriji koji je nosio "crno-beli" dres. Za Partizan je odigrao 56 utakmica i dao 22 gola. Po specijalizovanom sajtu "Transfermarket", njegova vrednost je procenjena na tri miliona evra. Japanac je već debitovao u dresu Bohuma, koji još uvek nije kontaktirao Partizan. Vazura veruje da će u ovom slučaju prava Partizana biti zaštićena, kao i da će klub biti adekvatno obeštećen. Za reprezentaciju Japana Asano je odigrao 20 utakmica i dao četiri gola.

Gleda u budućnost Zdjelar: Biću trener Zadnji vezni igrač Partizana Saša Zdjelar, otkrio je da po okončanju igračke karijere želi da bude trener: - Ali, dok ne dođe taj dan, najbolje se osećam kad sam na terenu. Moramo posebno biti obazrivi na početku šampionata, pogotovo pred dva vezana gostovanja u Novom Sadu, kako nam se ne bi ponovili propusti od prošle sezone koji su nas skupo koštali u borbi za titulu.

Iskusni Izraelac Natho: Važne "male utakmice" Reprezentativac Izraela Bibras Natho zadovoljan je kako su odrađene pripreme u Sloveniji i poručio je da potpuno spreman dočekuje početak nove sezone: - U Srbiji je veoma važno da pobeđujemo u tzv. malim utakmicama, jer svaki zaostatak je kasnije vrlo teško nadoknaditi.

Kurir/Sport L.Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track