VODIO IGRAČE NA PARTIZANSKO GROBLJE! Milan Živadinović na Kurir televiziji otkrio kakve je metode primenjivao pred važne mečeve
Foto: Kurir

IN MEMORIAM

VODIO IGRAČE NA PARTIZANSKO GROBLJE! Milan Živadinović na Kurir televiziji otkrio kakve je metode primenjivao pred važne mečeve

Fudbal -

Sportski trener i bivši jugoslovenski fudbaler Milan Živadinović preminuo je danas u 77. godini, a u oktobru prošle godine bio je gost Kurir televizije.

On je tada govorio o aktuelnoj situaciji u srpskom fudbalu, ali i otkrio neke detalje iz svoje uspešne trenerske karijere.

"Igrače sam pred važnu utakmicu vodio na groblje partizana i rekao im da su tu sahranjeni poginuli koji su se borili za vašu sreću. Rekao sam im da se neće boriti puškama, ali će se boriti na terenu. To sam 'ukrao' od Miljana. I tu utakmicu smo dobili. Sve je u glavi", ispričao je Živadinović za Kurir televiziju.

Milan Živadinović
foto: Kurir

Šta je bio problem poslednjih 20 godina, koliko nismo išli na EP?

"Nismo imali kvalitetne trenere. Šta vi mislite zašto je Miljan bio naš najbolji trener? Zato što je najbolje poznavao psihologiju i pedagogiju igrača. I kad vodite ekipu, ako ja nisam sastavio boju košulju i kravate, odmah smeh. A tek boja glasa? Nemojte da se prihvatate onoga za šta nemate kvalitet".

Dotakao se i televizijskih voditeljki:

"Obuče kratku suknju i prekrsti noge da joj se odmah gaće vide".

"Igrači dođu iz inostranstva puni para i samo gledaju ženske, da li mogu da ih srede. To su manijaci. Ja sam više bio policajac nego selektor", podsetio je Živa na svoje vreme.

00:11

JA SAM VELIKI PRIJATELJ KURIRA: Fudbalski bard Milan Živadinović pohvalio našu televiziju! (KURIR TELEVIZIJA)

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track