JA SAM ZVEZDU BUDAN SANJAO! Bard odbio KOFER PUN NOVCA zbog svoje najveće ljubavi! I Gadafi je bio ŠOKIRAN!
Foto: Dado Đilas

NIJE SVE U PARAMA

JA SAM ZVEZDU BUDAN SANJAO! Bard odbio KOFER PUN NOVCA zbog svoje najveće ljubavi! I Gadafi je bio ŠOKIRAN!

Fudbal -

Legendarni srpski fudbalski trener Milan Živadinović preminuo je u 77. godini života u Beogradu, nakon nekoliko dana borbe u bolnici gde je bio od 3. jula zbog moždanog udara.

Živadinović je tokom karijere trenirao više od 15 klubova, a bio je i selektor pet reprezentacija, uključujući i tadašnju Jugoslaviju.

Ipak svoj san je ostvario kada je 4. septembra 1992. godine imenovan za trenera Crvene zvezde.

Kako je sve izgledalo Živadinović je objasnio u svojoj autobiografiji "Lopta - moj život",

- Sada mogu mirno da umrem, ali prethodno moram nešto vredno da uradim i u Crvenoj zvezdi - bile su reči Živadinovića na predstavljanju.

Za odluku rukovodstva Zvezde saznao je u ponoć, a prethodno je danima bežao od upornog menadžera iz Tripolija, koji je s tašnom punom novca prešao tri granice uveren da će angažovati Živadinovića za tamošnji Ahil.

Da bi što više otegao pregovore sa menadžerom koji je bio blisko povezan sa tadašnjim prvim čovekom Libije, Muamerom Gadafijem, Živadinović je zatražio 200.000 dolara u kešu samo za potpis ugovora.

Milan Živadinović
foto: Printscreen

Čim je to čuo, menadžer je pred njim otvorio tašnu punu novca. Iznenađen brzim pristankom, Živadinović je zatražio još jedan dan da razmisli uz izvinjenje.

- Znate gospodine, ja sam Crvenu zvezdu godinama sanjao budan. Takvu šansu sada ne bih da propustim. I, da budem iskren, novac nije presudan - rekao mu je Živadinović.

0221909615, Muamer Gadafi
foto: Profimedia

Istog momenta Libijac je shvatio da je uzalud dolazio u Srbiju.

- Zar da zbog 200.000 dolara propustim šansu koju će mi Crvena zvezda sigurno ponuditi? Da sam prihvatio poziv iz Tripolija, ja bih pogazio svoje životne i sportske principe i to bi, zacelo, bio neki drugi Milan Živadinović - opisao je legendarni Živa u svojoj knjizi.

Živadinović je u Crvenoj zvezdi proveo skoro dve godine. Klub je preuzeo u delikatnoj situaciji, nakon smene generacije odlaska svih igrača iz generacije koja je u Bariju i Tokiju 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope i sveta, a sve je krunisano osvajanjem Kupa Jugoslavije 1993 godine

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track