RAPSODIJA POD BAGDALOM: Napredak u Kruševcu pobedio Kolubaru sa 3:0
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

RAPSODIJA POD BAGDALOM: Napredak u Kruševcu pobedio Kolubaru sa 3:0

Fudbal -

Na premijernom meču pred svojom publikom Napredak je slavio protiv Kolubare sa ubedljivih 3:0 i zauzeo drugo mesto na tabeli. Najbolji pojedinac bio je bonus igrač Čarapana - Đorđe Jovanović (2 gola i asistencija).

Prvih petnaestak minuta utakmice na stadionu “Mladost” pripalo je gostima iz Lazarevca. Bili su silovitiji, ofanzivniji i iznudili čak tri kornera. Napredak se vrlo brzo otreznio od početne uspavanosti i krenuo na sve ili ništa. Pre utakmice dato je čvrsto obećanje – Kolubara mora pasti. Izgleda da je tu obavezu najozbiljnije shvatio najmlađi u timu Čarapana – Đorđe Jovanović, pa je u 24. minutu zatresao mrežu gostiju preciznim šutem sa 20-ak metara. U 42. minutu doskorašnji golgeter Sloge iz Požege po drugi put se upisao u strelce na asistenciju svoga kapitena Saše Marjanovića. Kod oba gola golman gostiju Puletić morao je znatno bolje da interveniše, pa snosi deo krivice za poraz svoga tima.

Do kraja poluvremena bilo je šansi na obe strane. Beležimo odličnu odbranu Napretkovog golmana Nikole Vasiljevića na šut iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Početak drugog poluvremena obeležio je mat u tri poteza Napretkove navale. Junak utakmice Đorđe Jovanović je dobio loptu na desnom krilu, odlično je prodro i nesebično dodao na suprotnoj strani Srđanu Kočiću koji je bio precizan za 3:0. Poslednjih 20-a minuta Napredak je igrao sa igračem manje, zbog dva žuta kartona prerano u svlačionicu morao je Stefan Jovanović. Posle toga prevagu na terenu preuzeli su gosti, ali promene rezultata nije bilo. Lazarevčani su imali prelepu šansu pri kraju utakmice – šut u stativu sa nekoliko metara, ali je sreća i hrabro srce spasilo Kruševljane.

Milan Đuričić, Napretkov strateg, je izjavio posle utakmice da je srećan zbog uspešnog starta u novoj sezoni: - Nismo odigrali sjajno, naročito poslednjih pola sata, ali smo zasluženo pobedili. Đorđe Jovanović nas je sve oduševio – bio je najbolji pojedinac utakmice, najmlađi i došao iz Srpske lige Zapad na glavnu fudbalsku scenu u zemlji.

Dejan Đurđević, trener Kolubare, priznao je poraz: - Čestitam Napretku na zasluženoj pobedi. Bili su bolji i konkretniji, a mi smo primali čudne golove. Iz ovoga ćemo izvući pouke, pa idemo dalje u nove izazove.

(Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track