POTRES NA TERAZIJAMA: Srbija ostala bez selektora koji je OSTAVKU podneo iz ličnih razloga
Foto: Starsport©

futsal

POTRES NA TERAZIJAMA: Srbija ostala bez selektora koji je OSTAVKU podneo iz ličnih razloga

Fudbal -

Orlove ove godine očekuje Svetsko prvenstvo, na koje će ići sa novim trenerom

Goran Ivančić se zbog privatnih razloga povukao sa mesta selektora futsal reprezentacije Srbije. Dejan Majes, koji je u prethodnom periodu bio jedan od prvih saradnika Gorana Ivančića, do izbora novog selektora će predvoditi našu reprezentaciju.

Prošle godine u januaru, Goran Ivančić dospeo je u žižu domaće javnosti kada se odrekao velikog broja najboljih srpskih futsalera, generacije koja je bila četvrta u Evropi - Miodraga Aksentijevića, Mladena Kocića, Marka Perića i Slobodana Rajčevića

Ivančić je svoju odluku objasnio je na sledeći način:

Goran Ivančić
foto: www.fss.rs

„Uz svu nadu da ću se izboriti sa privatnom preprekom koja se našla na mom putu da nacionalni futsal tim povedem na predstojeće FIFA futsal prvenstvo sveta u Litvaniji, moram sa žaljenjem da vas obavestim da nisam u mogućnosti da na adekvatan način odgovorim obavezama i odsustvima koje nas očekuju, pa iz tih razloga ne mogu da nastavim da obavljam funkciju selektora futsal „A“ reprezentacije Srbije.

Pre svega želim da se zahvalim rukovodstvu FSS na strpljenju i razumevanju, a posebno Direktoru za futsal i ženski fudbal Bojanu Pavićeviću sa kojim sam svih 5 godina sarađivao na visoko profesionalnom nivou, pored našeg dugogodišnjeg privatnog prijateljstva.

futsal, futsal reprezentacija, Srbija
foto: Beta Saša Đorđević

Takođe želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na najlepših 5 godina u istoriji futsala, a lično sam i mnogo duže deo sistema, pa ću i ubuduće biti na raspolaganju za svaki poziv koliko mi god mogućnosti budu dozvoljavale.

Želeo bih da se posebno zahvalim i mojim saradnicima iz stručnog štaba, trenerima Vojkanu Vukmiroviću, Vladimiru Jovanoviću, Dejanu Majesu, Aleksandru Petroviću, Aleksi i Bojanu Antoniću, doktorima Miroslavu Nikoliću i Aleksandru Ristanoviću, fizioterapeutima Miši Matejiću, Draganu Ristoviću i Jovi Dubaiću, tim menadžeru Igoru Gačiću, kao i svim drugim ljudima iz saveza koji su bili visoko profesionalni i omogućili mi da svoj posao radim najbolje što mogu i zajedno postignemo sjajne rezultate.

Goran Ivančić
foto: Fss.rs

Kao selektor postigao sam sve što se od mene očekivalo, plasirali smo se na oba velika takmičenja (UEFA futsal EURO 2018 i FIFA futsal SP 2021), a na dobrom smo putu da se kroz baraž plasiramo i na sledeće Evropsko prvenstvo u Holandiji 2022.

Učestvovao sam u formiranju mlade futsal reprezentacije koja predstavlja svetlu budućnost našeg sporta, a veliki napredak učinili smo i na planu edukacije futsal trenera i UEFA futsal B licenci, gde ću i dalje maksimalno davati svoj doprinos.

Siguran da će moji naslednici u stručnom štabu„A“ reprezentacije učiniti sve da nastave istim, uspešnim putem, kao i da će futsal i dalje biti jedna od najbolje organizovanih i najuspešnijih sekcija Fudbalskog saveza Srbije.

Ja ću uvek stajati na raspolaganju, ukoliko je moja pomoć potrebna i nadam se da će naša futsal reprezentacija i sa novim selektorom napraviti rezultate za ponos, kao što je bilo u prethodnom periodu“, rekao je Ivančić.

Srbija, Brazil, futsal
foto: STARSPORT

Fudbalski savez Srbije zahvaljuje se Goranu Ivančiću na ostvarenim rezultatima i izuzetnoj saradnji.

Futsal tim Srbije uskoro očekuju dve prijateljske utakmice, obe protiv Maroka 30. jula i 1. avgusta u Vršcu, koje će biti zatvorene za javnost.

Goran Ivančić postao je selektor srpskih futsalera 2016. godine. Tada je na mestu prvog trenera nacionalnog tima zamenio legendarnog Acu Kovačevića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track