ŠUMADIJA NA NOGAMA, RADNIČKI JE HIT SUPERLIGE: Fudbal se vratio u Kragujevac, igrači maksimalni, dva meča, dve pobede!
Foto: www.fkradnicki.com

povratak u elitu

ŠUMADIJA NA NOGAMA, RADNIČKI JE HIT SUPERLIGE: Fudbal se vratio u Kragujevac, igrači maksimalni, dva meča, dve pobede!

Fudbal -

Stadion "Čika Dača" dupke pun na utakmici Radničkog i Spartaka (3:2)

Fudbaleri Radničkog 1923 iz Kragujevca nastavljaju da iznenađuju u Superligi, kako domaću javnost, tako i sami sebe. Trijumfom nad Spartakom iz Subotice na stadionu "Čika Dača" ostvarili su drugu pobedu u elitnom rangu i tako upisali maksimalan učinak posle dva kola.

Posle senzacionalnog startnog trijumfa nad Mladosti u Lučanima (1:0), pred četom Kragujevčana pali su i favorizovani Subotičani (3:2). Niko nije očekivao ovakav epilog u Superligi od strane fudbalera Radničkog 1923, posebno što su pripremne utakmice odigrali veoma slabo.

Vladimir Radenković
foto: www.fkradnicki.com

- Pohvalio bih sjajan ambijent na tribinama. Mislim da su svi na stadionu disali kao jedan, priželjkujući novi uspeh našeg tima. Prvo poluvreme odigrali smo fenomenalno, onako kako Radnički 1923 treba da igra svaku utakmicu, a to je moderno, odvažno, visoko, čak i sa dosta rizika - rekao je trener Kragujevčana Vladimir Radenković i dodao:

Veljko Trifunović
foto: www.fkradnicki.com

- U drugom poluvremenu smo pokazali da smo u stanju i da stanemo na loptu kad zatreba i da igramo na rezultat. Sve pohvale za ovu pobedu idu na račun igrača koji su sproveli u delo sve naše zahteve. U narednim danima dobro ćemo analizirati ovu utakmicu kako bismo izvukli određene pouke koje će nam pomoći da dodatno unapredimo našu igru.

Radnički 1923 je u Lučanima za junake utakmice imao golmana Stojana Lekovića i strelca jedinog gola, iskusnog Marka Mirića. U meču protiv Subotičana epitet najboljeg igrača poneo je dvostruki strelac Veljko Trifunović, dete Rada i levokrilni fudbaler koji je ovog leta stigao iz niškog Radničkog.

Slavko Perović
foto: Instagram

Sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović, nekadašnji napadač Crvene zvezde i brojnih inostranih klubova, napravio je dobar posao u prelaznom roku, iako se posle pripremnog perioda nije činilo da je tako. Trener Vladimir Radenković uspeo je da veliki broj pridošlih fudbalera uklopi u skladnu celinu sa starosedeocima, tako da Kragujevčani deluju sigurno na terenu. Narednog petka Radnički 1923 gostuje Napretku u Kruševcu.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track