Robert Prosinečki oteran u suzama!

Otišao zbog uprave

Robert Prosinečki oteran u suzama!

Fudbal -
Trener Crvene zvezde zaplakao pošto je saopštio da odlazi iz kluba koji voli

Klub izgubio još jednog poštenog zvezdaša!Robert Prosinečki je 17. decembra 2010. godine dočekan aplauzima u Crvenoj zvezdi, a isto je ispraćen i juče, kada je objavio da više nije trener crveno-belih. Najemotivniji trenutak desio se na kraju konferencije, kada su Žutog ovacijama ispratili novinari i navijači. U trenucima kada se opraštao od Delija, Robertu Prosinečkom oči su bile pune suza.Skromni Žuti stavio je potom svoj ranac na rame, duboko uzdahnuo, još jednom pogledao Marakanu i uputio se ka izlazu iz Medija centra. Zavladao je muk u klupskim prostorijama. Klub je izgubio još jednog poštenog i iskrenog zvezdaša.Da će Robi podneti ostavku, videlo se na jutarnjem treningu, na kojem se Prosinečki pojavio u farmerkama i majici. Već tada je bilo jasno da su remi s Radom, ali i nezadovoljstvo radom uprave doveli do toga da Robi napusti klub.- Kad sam dolazio, spremao sam govor, ali nisam mogao da ga čitam, pričao sam iz srca. Uh... I sada je isto, ne mogu da pričam drugačije nego iz srca. Meni je neverovatno žao što više nisam šef struke Crvene zvezde - rekao je u dahu Prosinečki i nastavio:- Razgovarao sam s igračima, stručnim štabom, upravom i predsednikom. Sporazumno smo raskinuli ugovor! Jebote... Više ne znam šta da kažem!S knedlom u grlu, vidno uznemireni Robert Prosinečki potom je obrazložio svoju odluku, koju je doneo samo tri dana pred utakmicu s Bordoom:- To je moja odluka! Ne osećam više da imam snage da nastavim. Volim Crvenu zvezdu, ali ne mogu više... Odlazim zbog pritisaka, ali njih uvek ima u Zvezdi, i zato što ne blistamo u novcu. Poslednja dva meseca se dvoumim. Odluka nije od juče, ali je posle meča s Radom prelivena čaša. Nakupilo se mnogo stvari. Žao mi je! Ne osećam se iskorišćenim. U četvrtak ću navijati za Zvezdu protiv Bordoa!

Ekipa može mnogoProsinečki ostaje pri svom stavu da Crvena zvezda ima najbolji tim u Srbiji.- Ova ekipa ima veliku budućnost. Imamo devet reprezentativaca, znaju da igraju, treba im vreme i strpljenje. Uzeli smo kup, evo, počelo je prvenstvo, uzećemo i njega, a ni Bordou neće biti lako - tvrdi Prosinečki.

Nemam ponuduZimus je Prosinečki imao ponudu iz Kine, letos iz Viljareala. Odlučio je da ostane u Zvezdi.- Nemam ponudu! To me ne zanima! To nije razlog mog odlaska. Došao sam u Zvezdu s najboljom namerom. Da li sam radio dobro, pokazaće vreme - smatra Robi.

http://www.youtube.com/watch?v=j_iX5je83QE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track