ZVEZDA NAJUBEDLJIVIJA U EVROPI: Pobeda šampiona Srbije ODJEKNULA!
Foto: Starsport©

rekord

ZVEZDA NAJUBEDLJIVIJA U EVROPI: Pobeda šampiona Srbije ODJEKNULA!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona ekipu Kairata na domaćem terenu izuzetno ubedljivim rezultatom 5:0 i ostvarili najubedljiviju pobedu od svih timova u dosadašnjem delu evropskih kvalifikacija.

Nastavili su fudbaleri Zvezde tamo gde su stali u prošlogodišnjoj evropskoj sezoni.

Posle ostvarenog odličnog rezultata i plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope, crveno-beli su i više nego uspešno započeli kvalifikacije za ovogodišnje izdanje Lige šampiona. Sjajno su izgledali na terenu izabranici Dejana Stankovića od samog početka meča i već u devetom minutu pokazali da su u Kazahstanu imali samo loš dan. Goleadu je pokrenuo Aleksandar Katai koji je odličnim potezima obradovao preko dvadeset hiljada dece koja su se u tom trenutku nalazila na tribinama. Nije mnogo vremena bilo potrebno Zvezdinom napadaču, da postigne debitantski gol u crveno-belom dresu, a Dioni je to učinio u 21. minutu utakmice koja je bila od izuzetne važnosti za naš tim. Magiju Kataija mogli smo da vidimo i u 42. minutu meča kada je postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca koji je bez sumnje izazvao oduševljenje kod svih navijača Zvezde. Početak drugog poluvremena bio je u znaku Ivanića koji je svoju odličnu igru nagradio prelepim pogotkom, a peti gol je postigao Filipo Falko i stavio tačku na perfektan meč crveno-belih

Zvezda
foto: Starsportphoto

Crveno-beli ostvarenom pobedom protiv Kairata na stadionu „Rajko Mitić“ plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, bili izuzetno efikasni i ostvarili najubedljiviju pobedu od svih timova u ovogodišnjim kvalifikacijama za evropska takmičenja. Postigli su izabranici Dejana Stankovića pet golova i na fenomenalan način savladali prvu prepreku na putu ka plasmanu u najelitnije evropsko takmičenje.

Prošlogodišnje kvalifikacije crveno-beli su takođe započeli na sjajan način savladavši Evropu na stadionu „Rajko Mitić“ rezultatom 5:0, tada su efikasnost na delu pokazali u prvom kolu kvalifikacija, dok su ove godine takmičenje započeli od drugog kola.

Pored Crvene zvezde još četiri ekipe uspele su da postignu pet golova u ovogodišnjim evropskim kvalifikacijama, ali su to činili u ranijim rundama takmičenja što rezultatu Zvezde dodatno daje na značaju.

Preostali mečevi u evropskim kvalifikacijama u kojima je rezultat bio 5:0.

Linkoln – Fola 5:0

Mura – Škendija 5:0

KuPS – Noah 5:0

Kauno Žalgiris – TNS 0:5

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track