ITALIJANSKI MEDIJI PIŠU: Vlahović menja Lukakua u Interu?! Srpski napadač ovim transferom Fjorentini donosi 60 miliona evra
Foto: Profimedia

DUCI

ITALIJANSKI MEDIJI PIŠU: Vlahović menja Lukakua u Interu?! Srpski napadač ovim transferom Fjorentini donosi 60 miliona evra

Fudbal -

Italijani prihvatili ponudu Čelsija od 130 miliona evra za Belgijanca, a kao njegova zamena pominje se reprezentativac Srbije.

Transfer pijaca se ozbiljno zahuktala širom Evrope. Trenutno je sva pažnja usmerena ka Italiji i odlasku belgijskog napadača Lukakua iz Intera na Stamford bridž, a ovaj transfer u Čelsi je gotovo izvestan.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Za ovo senzacionalno pojačanje Englezi su Interu iskeširali čak 130 miliona evra, pa ovaj klub sada kreće u poteru za zamenom robustnog Belgijanca. A kao jedna od potencijalnih zamena ozbiljno se pominje i srpski reprezentativac Dušan Vlahović.

Inter je uputio Fjorentini prvu ponudu za Srbina, ali je ona odbijena jer ljubičasti traže najmanje 60 miliona evra za srpskog napadača. Duvan Zapata, napadač Atalante, navodno je prvi izbor za mesto Lukakua, a takođe odmah za njim i Đanluka Skamaka, 21-godišnji napadač Sasuola, piše portal "Sempreinter".

Dušan Vlahović, Fjorentina, Fiorentina
foto: Profimedia

Međutim, popularni sportski portal "Fudbal Italija" navodi kako je Inter napravio dobar pristup Fjorentini za Vlahovića i da su izgledne šanse da Ducija gledamo naredne sezone u dresu aktuelnog prvaka italijanskog šampionata Serije A.

Ugovor Vlahoviću ističe 2023. godine, ne želi da potpiše novi čak i za znatno veću platu, jer smatra da je vreme za novi izazov, a Inter to svakako jeste. Serija A počinje 21. avgusta, a prvu utakmicu Fjorentina će igrati dan kasnije protiv Rome na gostujućem terenu. Vlahović je u Fjorentini od 2017. godine, a postigao je zasad 27 pogodaka.

Profi sa 15 godina

Probio se u dresu Partizana

Svoj prvi profesionalni ugovor Vlahović je potpisao sa Partizanom u februaru 2015. kao 15-godišnjak.

Debi za crno-bele imao je 21. februara 2016. na utakmici protiv OFK Beograda, pa je tako sa samo 16 godina postao najmlađi debitant u istoriji kluba.

Prvi gol za Partizan postigao je na prvenstvenoj utakmici protiv Radnika iz Surdulice u Beogradu, 2. aprila 2016. godine.

BROJEVI

84 puta nosio dres Fjorentine

29 golova postigao je za "violu"

Kurir/sport Darko Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track