OVO SMO SVI ČEKALI: Predsednik Barselone objasnio zašto je Mesi otišao!
Foto: Profimedia

konferencija

OVO SMO SVI ČEKALI: Predsednik Barselone objasnio zašto je Mesi otišao!

Fudbal -

Predsednik Barselone Đoan Laporta održao je konferenciju za medije, na kojoj je objasnio zašto je Mesi napustio redove Barselone.

Još nije poznato gde će Mesi nastaviti karijeru, ali povodom raznih glasina o rastanku oglasio se prvi čovek Katalonskog kluba na konferenciji za medije.

"Dobro jutro svima, ovde sam da objasnim šta se desilo sa Lionelom Mesijem i zašto je otišao", započeo je Laporta i nastavio:

Lionel Mesi
foto: Profimedia

"Finansijski gubici su teži nego što smo očekivali. Prevelike su plate igračima. Finansijski fer-plej nas takođe blokira. Ne mogu da donesem odluku koja će nas uništiti. Barselona kao klub je najvažnija. Brojevi koje smo napravili nakon prvih prognoza revizije mnogo su gori od onoga što nam je rečeno i što smo očekivali. To je dovelo do mnogo većih gubitaka i duga. Nećemo da založimo klub. Nisam voljan da založim prava kluba da bi se finansijski izvukli, pa makar i zbog njega, makar i zbog najboljeg igrača sveta. Mi smo institucija. Leu smo zahvalni na svemu", kaže predsednik Barselone.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Da li može nešto da se promeni?

"Šanse da Mesi opet potpiše za Barselonu? Neću da vam dajem lažnu nadu. Imali smo rok do kada može da potpiše i nismo ga ispunili. Sada on razmatra druge opcije. Pregovori su završeni, više ne možemo da ga registrujemo".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track