MESI SE SLOMIO NA KONFERENCIJI! Argentinac nije mogao da zaustavi SUZE na oproštaju od svoje Barse: Nisam zamišljao ovakav KRAJ!
Foto: Profimedia

tuga

MESI SE SLOMIO NA KONFERENCIJI! Argentinac nije mogao da zaustavi SUZE na oproštaju od svoje Barse: Nisam zamišljao ovakav KRAJ!

Fudbal -

Najbolji fudbaler u istoriji Barselone, Argentinac Lionel Mesi, oprašta se od kluba u kom je proveo 21 godinu!

Ikona Barselone je zbog finansijskih problema prinuđena da promeni sredinu, jer klub nije u mogućnosti da produži ugovor sa njim.

U podne je počela konferencija za medije na kojoj se jedan od najboljih igrača svih vremena zvanično oprašta od kluba sa kojim je osvojio sve što se može osvojiti.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

"Sve što sam proživeo u ovom klubu učinilo me osobom koja sam danas. Dao sam sve za ovaj dres. Hvala svima na podršci koju sam imao svih ovih godina. Nikad nisam mislio da ću otići na ovakav način, nisam ni razmišljao o oproštaju nikad. Nadam se da ću se jednog dana vratiti kako bih doneo nešto novo klubu, mnogo uspeha i zajedničkih lepih trenutaka u budućnosti. Mnogo je reči koje bih rekao, ali jednostavno me emocije obuzimaju i teško mi je da govorim", rekao je kroz suze Mesi.

"Nikada nisam zamišljao da će se sve završiti ovako. Nadao sam se da ću to učiniti na terenu, sa svojim prijateljima, saigračima, pred publikom koja bi skandirala moje ime. Oduvek sam zamišljao pun Kamp Nou navijačima koje nisam video godinu i po dana. Nažalost, moralo je ovako da bude", dodao je razočarani Argentinac.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Prvi čovek Barselone Đoan Laporta rekao je nedavno je sa Mesijem sve bilo dogovoreno kada je reč o produžetku saradnje, ali da zbog finansijskih problema nisu mogli da potpišu ugovor.

"Baš kao što je Laporta rekao, došao sam da potpišem ugovor, ali nisam mogao jer pravila to ne dozvoljavaju. Ništa drugo ne bih mogao da kažem. Prošle godine nisam hteo da ostanem i to sam javno rekao, sada sam hteo da ostanem, ali nije moguće", potvrdio je Leo.

Mesi je otkrio da je klub učinio sve da ostane na Nou Kampu i da je on pristao na veliko smanjene plate kako bi došlo do realizacije ugovora, ali uzalud.

"Ja sam ponudio da imam 50 odsto manju platu i to je bilo prihvaćeno, sve drugo su laži. Jednostavno, nismo mogli da realizujemo ugovor. Svi su probali da urade sve da ostanem, ali nije bilo moguće. Nemam da kažem ništa loše o ljudima iz kluba. Bio sam transparentan, bili su i drugi. Uvek sam govorio istinu", rekao je Mesi.

NASTAVAK KARIJERE

Mesi nije želeo da otkrije gde će nastaviti karijeru. Na konkretno pitanje da li je PSŽ njegov naredni klub, Argentinac je diplomatski odgovorio.

"Jedna od mogućnosti je da bih mogao da dostignem te visine. Mnogo klubova me je zvalo, mnogi su zainteresovani. U ovom trenutku nisam ništa dogovorio, ali se radi na tome", kaže Mesi.

Novinari su zamolili Lionela da prokomentariše fotografiju sa fudbalerima Pari Sen Žermena.

"Potpuna slučajnost. Bili smo na odmoru svi zajedno, Nejmar me je pozvao i pitao da li želim da dođem, da se vidimo. Bio je tu i Ivan Rakitić, onda smo se svi fotografisali. Oni su se posle šalili sa mnom i rekli mi da moram da dođem u Pariz, ali ništa nije konačno" tvrdi Mesi.

Argentinac je istakao da mu je cilj u nastavku karijere da osvoji bar još jednom Ligu šampiona.

"Pokušaću da osvojim bar još jednu Ligu šampiona. Bio sam blizu i sa Barselonom, ali nismo uspeli, drugi su bili bolji od nas. Siguran sam da smo u Barseloni mogli da osvojimo još jednu Ligu šampiona. Sada želim da osvajam titule i dalje".

Na kraju obraćanja ikone Barselone svi prisutni su ustali i gromoglasnim aplauzom ispratili slavnog Argentinca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track