POKER PARTIZANA U NOVOM PAZARU: Pobeda crno-belih u senci incidenta i prekida utakmice zbog Grobara! VIDEO
Foto: Partizan. rs

superliga

POKER PARTIZANA U NOVOM PAZARU: Pobeda crno-belih u senci incidenta i prekida utakmice zbog Grobara! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Novom Pazaru istoimenog domaćina sa 4:1, u meču četvrtog kola Super lige Srbije, koji je bio prekinut više od 40 minuta zbog nacionalističkog skandiranja navijača beogradskog kluba.

Glavi sudija Miloš Milanović je u finišu prvog poluvremena prekinuo utakmicu jer su simpatizeri Partizana smešteni na istočnoj tribini klicali haškom osuđeniku Ratku Mladiću i uzvikivali parolu “nož, žica, Srebrenica”.

Pristalice gostiju to su učinili još nekoliko puta, da bi u 57. minutu usledio prekid duži od 40 minuta.

Susret je nastavljen kada je na intervenciju zvaničnih lica ispražnjena tribina sa navijačima crno-belih.

Beograđani su poveli golom Bibrasa Natha u 42. minutu, a strelci za Partizan pre prekida u drugom poluvremenu bili su Slobodan Urošević u 49. i Rikardo Gomeš u 56. minutu, posle velike greške pazarskog golmana Miloša Ostojića.

Sejduba Suma je u 74. minutu povisio na 4:0, posle asistencije rođenog Novopazarca u ekipi Partizana Sameda Baždara, koji je debitovao u najjačem domaćem takmičenju.

Konačan rezultat postavio je Lazar Mihailović u 90. minutu.

Partizan je lider Super lige Srbije sa maksimalnih 12 bodova, dok je Pazar na 14. mestu sa dva osvojena boda.

Novi Pazar u petom kolu gostuje Voždovcu, a Partizan dočekuje tim Metalca.

1 / 10 Foto: FK Partizan

Tok meča:

Kraj meča!

90. minut - GOOOOOOOOL - Lazar Mihajlović postiže gol glavom posle centaršuta sa dresne strane. Ovo je prvi gol koji su crno-beli primili u ovoj sezoni.

89. minut - Greška Šćekića, do lopte je došao Mihajlović koji je oprobao šut sa ivice šesnaesterca, ali lopta ide pored leve stative gola Popovića.

86. minut - Drugi žuti karton na meču dobio je Milan Smiljanić zbog udaranja lakrtom protivničkog igrača.

76. minut - GOOOOOOL! Suma je postigao gol na pas Baždara i posle sjajne finte i veleslaoma pogodio nebranjeni deo gola domaćina, ali pomoćni sudija je pokazao na ofsajd pa je gol poništen. Ipak, sudija se konsultovao sa VAR-om i odlučio da prizna pogodak ipak.

74. minut - Probao je Handžić šut, delovalo je veoma opasno, ali lopta ide pored gola Popovića.

72. minut - Potpuno je mirno na terenu nakon što je utakmica nastavljena. Deluje da je ova pauza značajno uticala na igrače oba tima.

Utakmica je produžena za 25 minuta.

66. minut - Na terenu su Suma i Šćekić umesto Natha i Terzića. Nešto kasnije umesto Rikarda ušao je Baždar.

Posle prekida od više od pola sata utakmica je konačno nastavljena.

- Sudija šalje igrače oba tima u svlačionicu, odlučeno je da se isprazni tribina gde se nalaze navijači Partizana. Očekuje se da će utakmica bude nastavljena kada se isprazni taj deo tribine.

- Ako se utakmica ne nastavi za dva minuta u tom slučaju prazne se tribine. Trenutno traje ubeđivanje čelnika oba kluba.

Novi Pazar
foto: Printscreen

- Prema najnovijim saznanjima domaći ne žele da nastave utakmicu dok navijači Partizana ne napuste stadion.

- Kako saznajemo incident je započeo kada je manja grupa navijača skandirala Ratku Mladiću što je izazvalo bes domaćih navijača.

62. minut - PREKID! Sudija Miloš Milanović ponovo prekida meč, sada zbog navijača iza klupe Partizana. Sudija je pokazao igračima da napuste teren. Problem je u navijačima oba kluba koji skandiranjem teraju sudiju da već treći put prekine utakmicu. Problem je sada nastao zbog navijača domaćih koji se nalaze iza klupe Partizana koji svim i svačim gađaju delegaciju crno-belih! Pretpostavalja se da će sudija da zatraži da se isprazne tribine u Pazaru.

Novi Pazar
foto: Printscreen

61. minut - GOOOOOOOOOL! Partizan je došao do novog pogotka preko Rikarda, a nakon katastrofalne greške Miloša Ostojića, golmana domaćina.

59. minut - Novi prekid u Novom Pazaru, ali sada zbog navijača Partizana.

Grobari
foto: Prinstcreen

56. minut - Probao je Natho ponovo, blokiran mu je šut u poslednjoj sekundi i golman domaćih je lako uhvatio loptu.

49. minut - GOOOOOOOL! Posle kontre i sjajnog šuta Uroševića Partizan je uspeo da duplira prednost u Novom Pazaru. Asistenciju je upisao Miloš Jojić.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Završen je prvi deo igre u Novom Pazaru.

45+4 minut - Posle centaršuta Uroševića sa leve strane probao je glavom Terzić, ali lopta je prešla tik preko prečke domaćina.

45. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je Delemeđac. Prvo poluvreme produženo je za četiri minuta.

42. minut - GOOOOOOOOL! Birbas Natho sjajnim šutem sa više od 20 metara pogađa nebranjeni deo gola domaćina. Spektakularan pogodak Izraelca.

39. minut - Utakmica je nastavljena.

38. minut - Utakmica je prekinuta zbog pogrdnih povika iz svečane lože stadiona u Novom Pazaru.

33. minut - Dobio je Rikardo loptu sa leve strane negde oko penala, probao iz okreta, ali lopta prolazi par milimetara od leve stative gola domaćih.

28. minut - Sumnjiva situacija u šesnaestercu domaćih. Centrirao je Lutovac, lopta je pogodila u ruku fudbalera domaćih, ali sudija je pokazao samo da se igra nastavi. Protest fudbalera Partizana nije urodio plodom.

23. minut - Kakav šut Danila Pantića. Probao je sa više od 25 metara, ali lopta ide preko prečke.

18. minut - Drugi pokušaj Rikarda na meču i drugi put mu lopta prelazi preko noge i odlazi daleko od gola domaćina.

16. minut - Duga lopta Natha do Pantića, obišao je golmana domaćih koji ga je oborio, ali sudija je pokazao da je bila ofsajd pozicija umesto očiglednog penala.

11. minut - Ista situacija se dogodila samo minut kasnije, ovog puta u šesnaestercu Partizana, ali epilog je bio isti, sudija je samo pokazao da se igra nastavi.

10. minut - Prošao je Lutovac po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, sapleo ga je jedan igrač Pazara, ali sudija je samo pokazao da se utakmica nastavi.

5. minut - Navijači Novog Pazara na svojoj tribini, odmah iza gola svoje ekipe, napravili su veliku bakljadu i priredili sjajnu koreografiju.

1. minut - Utakmica je počela.

Partizan
foto: FK Partizan

Utakmica je počela minutom ćutanja.

Sastavi:

NOVI PAZAR (4-3-3): Ostojić - Vlajković, Kovačević, Pavišić, Joksimović - Delimeđac, Bacanović, Kojičić - Ratković, Dimić, Aganspahić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Terzić, Natho, Pantić - Rikardo.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da su gostovanja u Novom Pazaru uvek bila jako teška, ali da zna šta je neophodno da bi se ostvario trijumf:

’’Svestan sam šta znači utakmica u Novom Pazaru, baš je neko iz stručnog štaba prokomentarisao da je u poslednjih sedam mečeva u Pazaru naša ekipa pobedila samo jednom. Jasno nam je šta znači igrati tamo i na koji način možemo da im se suprotstavimo, iskusnog trenera imaju. Ulazimo svesno i sa jasnim ciljem šta nam je potrebno. Žestok ritam je normalan za nas profesionalce, imamo dovoljno vremena do utakmice, igra se uveče i potpuno spremni dočekujemo ovaj susret.’’

Meč 4. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Novog Pazara i Partizana igra se u nedelju 08. avgusta 2021. godine, sa početkom u 21:00 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track