POBEDA JE IMPERATIV ZA ČARAPANE: Napredak dočekuje ekipu Mladosti iz Lučana
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

POBEDA JE IMPERATIV ZA ČARAPANE: Napredak dočekuje ekipu Mladosti iz Lučana

Fudbal -

Napredak je na stadionu “Rajko Mitić”, i pored poraza, ostavio solidan utisak protiv Crvene zvezde, pa je čak i bio oštećen u poslednjim minutima utakmice, tvrde ozbiljni analitičari suđenja. U narednom kolu Čarapani se sastaju sa ekipom Mladosti iz Lučana i očekuju novi trijumf u borbi za bodove u Super ligi Srbije.

- Kao što je šef rekao, poraz protiv Zvezde nije tragedija, tu utakmicu treba da doživimo kao jednu lekciju iz koje izvlačimo pouke i da sve dobro nastavimo da primenjujemo i u buduće. Predstoji nam novi, težak susret protiv Mladosti iz Lučana. Neće nas opustiti i zavarati to što su trenutno bez bodova i poslednji na tabeli, jer u pitanju je dobar i iskusan sastav. Bili su mnogo bolji protivnik u prve dve utakmice kod kuće i samo sticajem nesrećnih okolnosti su izgubili. Zbog toga, neophodna je maksimalna koncentracija od prvog do poslednjeg minuta. Igramo pred našim navijačima i očekujemo nova tri boda. Dobra vest je da se vraća Dejan Kerkez, od sledeće nedelje i Mlađa Stevanović, izjavio je Nikola Stojanović, prvi pomoćnik šefa Stručnig štaba Milana Đuričića.

Iskusni štoper Dejan Kerkez se vraća na teren, posle povrede u prvom kolu, pa će pojačati defanzivnu liniju Čarapana.

- Treniram, ovo je već druga nedelja, s tim da sam u početku radio da povratim fizičku spremu. Povreda je prošlost i spreman sam da pomognem saigračima u ostvarenju cilja, a prvi je pobeda nad Lučancima. Neće biti lako, jer protivnik je iskusna ekipa, sa prepoznatljivim stilom igre, godinama su, uz manje izmene na okupu. Ipak, igramo pred našim navijačima, koje pozivam da dođu u još većem broju, jer nikad nije lako rivalu kada su tribine pune. I očekujem da se na kraju radujemo, kaže Dejan Kerkez.

Na klupi Mladosti sedi stari napretkovac Ivan Stefanović – Peklja, a evo šta o tome kaže Đumijev asistent Stojanović:

- Ivan Stefanović je dugogodišnji član Napretka, što kao šef stručnog štaba, pomoćni trener, ili koordinator i sigurno da stoprocentno poznaje svakog našeg igrača, ali u ovoj ligi nema tajni. Znamo i mi sve igrače Mladosti, analizirali smo ih i ne očekujemo iznenađenja. Posle povrede napadača Bojovića bili su u deficitu u ofanzivnom redu i doveli su juče Katanića iz Metalca, ali ni to ne utiče na naše, pobedničke ambicije, obećava trener Stojanović.

(Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track