KUMAN PRED POČETAK SEZONE BEZ MESIJA: Ne smemo da živimo u prošlosti
Foto: Profimedia

PRIMERA

KUMAN PRED POČETAK SEZONE BEZ MESIJA: Ne smemo da živimo u prošlosti

Fudbal -

Fudbaleri Barselone sutra će odigrati prvu zvaničnu utakmicu u eri posle Lionela Mesija, a pred meč protiv Real Sosijedada trener Ronald Kuman je istakao da je "oduševljen timom" i da klub "ne sme da živi u prošlosti".

"Mesijev odlazak je bio bolan za sve navijače, on će nam mnogo nedostajati jer je bio veoma važan u istoriji Barse. Ali mi ne smemo da živimo u prošlosti. Stvari se menjaju i veoma sam uzbudjen zbog tima koji imamo ove sezone", rekao je Kuman na konferenciji za novinare, a preneo ESPN.

Kako je rekao, kada se oporave povređeni igrači, Barselona će imati veoma jak tim "koji će postići velike stvari".

"Od sutra više nema izgovora, počinje borba za bodove. Tim je spreman. Odradili smo pet nedelja priprema tokom kojih Leo već nije bio sa nama", rekao je holandski trener koji ulazi u svoju drugu sezonu na klupi katalonskog kluba.

Đerar Pike, Barselona
foto: Profimedia

Kuman je najavio i da će Barselona dovesti novog napadača, ali da sve zavisi od finansijskog fer-pleja.

Barselona je imala koristi od gestova Djordija Albe, Serhija Roberta, Djerara Pikea i Serhija Busketsa koji su pristali na manje plate kako bi pomogli klubu da se prilagodi finansijskim mogućnostima.

"Mi savršeno dobro poznajemo ekonomsku situaciju u klubu. Potrebna mu je pomoć na svaki način. Zato njihov gest treba istaći", rekao je Kuman.

Utakmica Barselona - Real Sosijedad igra se sutra od 20.00.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track