PREMIJER LIGA: Čelsi ubedljiv protiv Kristal Palasa, pobede Evertona i Lestera! VIDEO
Foto: epa

ENGLESKA

PREMIJER LIGA: Čelsi ubedljiv protiv Kristal Palasa, pobede Evertona i Lestera! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas na svom terenu ekipu Kristal Palasa sa 3:0, u meču prvog kola Premijer lige.

Čelsi je u vodjstvo doveo Markos Alonso golom iz slobodnog udarca u 27. minutu, a do kraja prvog poluvremena rezultat je povećao Kristijan Pulišić u 40. minutu.

Preciznim udarcem sa dvadesetak metara konačan rezultat postavio je Trevo Čaloba u 58. minutu.

Fudbaleri Evertona su, predvodjeni Rafaelom Benitesom sa klupe, počeli novu sezonu pobedom protiv Sautemptona na svom terenu sa 3:1.

Adam Armstrong je doneo prednosti Sautemptonu u 22. minutu, ali je Everton preokrenuo rezultat u drugom poluvremenu. Prvo je Rišarlison izjednačio na 1:1 u 47. minutu, da bi pobedu Evertonu doneli Abdulaj Dukure u 76. i Dominik Kalvert-Luin u 81. minutu.

Pobedu na svom terenu zabeležio je i Lester nad Vulverhemptonom 1:0, a gol za prva tri boda tog kluba postigao je Džejmi Vardi u 41. minutu.

Votford je kao domaćin pobedio Aston Vilu sa 3:2.

Emanuel Denis postigao je prvi gol za Votford u 10. minutu, Ismaila Sar je u 42. minutu udvostručio prednost, da bi na 3:0 povećao Huan Kamilo Ernandes u 67. minutu.

Prvi gol za goste postigao je Džon Mekgin tri minuta kasnije, da bi Deni Ings u sedmom minutu nadoknade vremena postavio konačan rezultat, nakon što je bio precizan sa penala.

Pobedom je novu sezonu počeo i Brajton koji je u gostima bio bolji od Barnlija sa 2:1. Barnli je poveo već u drugom minutu golom Džejmsa Tarkovskog, da bi sva tri boda Brajtonu u razmaku od 73. do 78. minuta doneli Nil Mope i Aleksis Mekalister.

Poslednji meč današnjeg programa igra se od 18.30 kada će se sastati Norič i Liverpul.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track