POČELE KALKULACIJE! Zvezda sigurno u 2. šeširu, može i na Dinamo iz Zagreba! A ovo su potencijalni rivali u Ligi Evrope
Foto: Starsport©

LIGA EVROPE

POČELE KALKULACIJE! Zvezda sigurno u 2. šeširu, može i na Dinamo iz Zagreba! A ovo su potencijalni rivali u Ligi Evrope

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Kluž sa 4:0, u prvoj utakmici baraža, a posle završenih svih mečeva malo je jasnije kako će izgledati nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

U ovom trenutku realnost je da su crveno-beli obezbedili evropsku jesen!

Sigurni učesnici do sada su Lion, Napoli, Leverkuzen, Lacio, Braga, Ajntraht, Lester, Lokomotiva Moskva, Genk, Marselj, Vest Hem, Real Sosijedad, Betis, Spartak Moskva, Sparta Prag i Midtjiland.

Pošto polovina od pomenutih ima jači koeficijent od Crvene zvezde to znači da bi na žrebu bili smešteni u prvi šešir.

Sada se čeka još 16 učesnika kvalifikacija među kojima je i šampion Srbije.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Pored Crvene zvezde, favoriti za prolaz u plej-ofu za Ligu Evrope su Slavija, Olimpijakos, Seltik, Rendžers, Rapid Beč, Fenerbahče, Šturm, Antverpen i Galatasaraj.

Uz sve njih se čeka i šest timova koji ispadaju iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle odigranih prvih mečeva tome su najbliži zagrebački Dinamo, Brondbi i Monako, a čekaju se poraženi iz dvomeča Jang Bojsa i Ferncvaroša, Malmea i Ludogoreca, Benfike i PSV Ajndhovena.

Kod pomenutih iz plej-ofa za Ligu šampiona jače koeficijente od Zvezde imaju samo Benfika, Dinamo i Jang Bojsi. Tako je najrealnija opcija da Zvezda bude u drugom šeširu na žrebu za grupnu fazu, naravno, pod uslovom da u revanšu u Rumuniji bude na visini zadatka.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Zvezda u drugom šeširu ne bi mogla da bude žrebana sa Bragom, Seltikom, Frankfurtom, Lesterom, Rendžersom, Lokomotivom iz Moskve i Genkom.

Ipak, to ne znači da će žreb biti lak jer su veliki izazovi i u slabijim šeširima.

Tako, za sada, u trećem "vrebaju" PSV Ajndhoven, Olimpik Marsej, Vest Hem, Real Sosijedad, Real Betis, Fenerbahče, Malme i Spartak, dok su u četvrtom još Sparta Prag, Rapid Beč, Galatasaraj, Mitjiland, Ferencvaroš, Antverpen, Šturm iz Graca i Brendbi.

Derbi plej-ofa iza Ligu šampiona igraju Benfika i PSV, a večeras (21.00) u Lisabonu Portugalci će pokušati da steknu zalihu pred revanš u Ajndhovenu. Kvota na keca je 2,25, na iks 3,35, a na dvojku 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Benfika - PSV.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track