SAŠA ILIĆ ZA KURIR: Imam svoje snove, ali sada razmišljam samo o Čukaričkom, hoću da se nadigravamo sa Zvezdom!
Foto: Starsport©

Ekskluzivno

SAŠA ILIĆ ZA KURIR: Imam svoje snove, ali sada razmišljam samo o Čukaričkom, hoću da se nadigravamo sa Zvezdom!

Fudbal -

Radnički - Čukarički 0:3! S potpisom Saše Ilića. Kopačke su odavno na klinu, granice terena zamenio je prostorom tik uz igralište.

I dobro mu je počelo!

Legendarni fudbaler završio je igračku karijeru kad je imao 41 godinu, zatim je poprilično brzo došao do trenerskog iskustva u mladoj reprezentaciji Srbije, i to je prva stvar koju je želeo da naglasi.

- Jeste ovo prvi samostalni posao u seniorskom fudbalu, ali ljudi ne bi trebalo da zaborave da sam prethodne dve godine bio selektor Srbije generacije 2004. godište i da sam šest meseci bio pomoćnik u stručnom štabu Dragana Stojkovića. Sigurno da nije lako, ovo je nešto novo za mene, a trenerski posao je takav da uvek ima prostora za napredak. Sve je sada lepo proteklo posle prve utakmice, imao sam pozitivnu tremu, ali mislim da je to normalno. Idem polako, korak po korak - poručio je Ilić na početku razgovora za Kurir jutro posle pobede u Kragujevcu (3:0).

Dok je igrao za Partizan, prošao je kroz rad s velikim brojem trenera, sada je velikodušno od njih prihvatio savete:

- Čuo sam se s većinom trenera s kojima sam radio, poželeli su mi sreću, razmenio sam određena mišljenja koja će mi pomagati u nastavku karijere, jer ponavljam - dok ste živi, uči se.

Saša Ilić
foto: Starsport©

Ilić je pričom o novom radnom mestu pokazao da se njegovo mišljenje ne razlikuje od mišljenja mnogih ljubitelja fudbala u Srbiji koji iz poprilično jasnih razloga gaje simpatije prema "brđanima":

- I ranijih godina se Čukarički dosta oslanjao na decu iz svoje škole i igrače koji su već nekoliko godina nosioci igre u ekipi, na tome će se i raditi, cilj je da Čukarički igra kvalifikacije za jedno evropsko takmičenje. Sviđa mi se klub, sviđaju mi se njegove ambicije, na Banovom brdu vidim svoju šansu, super je kolektiv, privatni je klub. Pre poziva Čukaričkog nisam razmišljao gde bih mogao da odem jer ne zna se šta može da se desi danas, šta sutra, a kada je poziv stigao, u glavi sam prelomio i brzo doneo odluku.

Već sledećeg vikenda Ilić će za protivnika imati Crvenu zvezdu, ovog puta to će biti jedan drugačiji derbi - neće biti večiti.

- Sigurno je jedino da nas očekuje velika utakmica, nema šta preterano da se priča o tom meču, igramo na našem stadionu, imamo talentovane dece koja su prošla školu Zvezde i Partizana i dobar je momenat da pokažu svoj kvalitet. Biće teško, ali imamo nedelju dana do te utakmice, kao osoba i kao trener želim da se nadigravamo sa Zvezdom - rekao je Ilić za Kurir.

Jasan plan: Imam ciljeve, ali sada je prioritet Čukarički

Šta Ilić želi da postigne u nastavku karijere? Povratak u Partizan, odlazak u inostranstvo ili nešto treće? Kao pravi profesionalac i iz poštovanja prema klubu, legendarni fudbaler nije želeo da otkrije, ali je nagovestio da se nešto ipak "kuva" u mislima fudbalskog genija.

- Naravno da u glavi imam svoje ciljeve, ali sam realan, ne znam šta nosi dan, a šta noć. Moje je da sanjam, ali trenutno razmišljam samo o Čukaričkom - kaže Ilić.

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track