CRNI DAN ZA VEČITE RIVALE: Zvezda i Partizan na isti datum doživeli NAJBOLNIJE poraze u ovom veku, a uopšte nisu izgubili! VIDEO
Foto: Starsportphoto

NA DANAŠNJI DAN

CRNI DAN ZA VEČITE RIVALE: Zvezda i Partizan na isti datum doživeli NAJBOLNIJE poraze u ovom veku, a uopšte nisu izgubili! VIDEO

Fudbal -

Današnji datum večiti rivali Crvena zvezda i Partizan ne pamte po dobrome.

Naime oba tima doživela su možda i najbolnije poraze u ovom veku, a da ironija sudbine bude veća, ni Partizan ni Zvezda na terenu nisu bili poraženi.

Crvena zvezda je 23, avgusta 2000 godine u revanš meču plej ofa za Ligu šampiona ugostila Dinamo iz Kijeva.

Nakon 0:0 u prvom meču u Kijevu među pristalicama creno -belih vladala je prava euforija i svi su bili ubeđeni da će se nakon skoro decenije čekanja Zvezda domoći elitnog takmičenja.

Još kad je Bošković u 22. minutu postigao vodeći gol, na Marakani je zavladala prava ludnica.

Dinamo Kijev je ubrzo izjednačio pogotkom Bjalkeviča u 33. minutu i nažalost taj rezultat ostao je do kraja.

Zbog pravila gola u gostima u Ligu šampiona otišao je prvak Ukrajine.

Crvena zvezda: Kocić, Marković, Lalatović (Aćimović), Bajčetić, Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Lerinc, Drulić (Stevanović), Pjanovcih, Bošković (Ilić).

Na klupi crveno-belih sedeo je Slavoljub Muslin.

Ni večiti rival Partizan se ne seća po dobrom ovog datuma.

Naime 23. avgusta 2005 godine na prepuni stadion u Humskoj stigla je slovačka Artmedija, u revanš meču plej ofa za Ligu šampiona nakon takođe 0:0 u prvoj utakmici.

Partizan je bio favorit u toj utakmici, ređale su se šanse pred golom Artmedije ali lopta jednostavno te večeri nije htela u gol.

Crno-beli su imali fantastičnu podršku sa tribina, nošeni publikom odigrali su sjajnu utakmicu ali jednostavno nije vredelo, golman gostiju bio je heroj večeri.

Pobednik je rešavan boljim izvođenjem jedanaesteraca.

U jednom momentu Partizanje imao meč loptu.

Kamerunski napadač Pjer Boja šutirao je za plasman u Ligu šampiona, ali je lopta nakon intervencije golmana gostiju završila na stativi, na nevericu svih na stadionu.

Artmedia je nekoliko minuta kasnije nakon promašaja Nenada Brnovića eliminisala Partizan i ostavila igrače i navijače crno-belih u suzama.

Partizan: Kralj, Emeghara, Đorđević, Mirković, Lomić (106' Bajić), Ivan Tomić (76' Grubješić), Nađ, Nenad Brnović, Vukčević, Radonjić, Boja, Odita (68' Radović)

Na klupi crno-belih sedeo je Vladimir Vermezović.

Partizan je tako propustio veliku priliku da nakon plasmana u Ligu šampiona 2003 godine posle herojske pobede nad Njukastlom i sjajnog nastupa u Kupu Uefa godinu dana kasnije, gde je došao do osmine finala, zaokruži ciklus još jednim plasmanom u elitno takmičenje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track