BRĐANI ŽELE DA SRUŠE ŠAMPIONA! Savić: Čukarički je veoma motivisan za meč protiv Crvene zvezde!
Foto: Starsportphoto

SUPERLIGA SRBIJE

BRĐANI ŽELE DA SRUŠE ŠAMPIONA! Savić: Čukarički je veoma motivisan za meč protiv Crvene zvezde!

Fudbal -

Fudbaler Čukaričkog Milan Savić rekao je danas da je veoma motivisan za meč protiv svog bivšeg kluba Crvene zvezde.

Savić je bio jedan od najboljih pojedinaca u pobedi Čukaričkog nad Radničkim iz Kragujevca od 3:0, a u igru je ušao u šestom minutu, umesto povređenog Stefana Čolovića.

"Sticajem okolnosti u igru sam morao vrlo brzo, zaista mi je žao zbog Čolovićeve povrede, odlični smo drugari. Osećao sam da ću tokom susreta u Kragujevcu dobiti priliku, ispostavilo se da je to bilo mnogo ranije, na kraju se odlično završilo, postigao sam gol, osvojili smo važna tri boda", rekao je Savić intervjuu za klupski sajt.

Radnički je na startu sezone, iako novajlija u Superligi, pokazao da može da bude vrlo neugodan po svakog rivala.

"Pratili smo ono što su uradili na startu sezone, ozbiljno smo ih shvatili, tako se i pripremali za utakmicu. Znali smo i kakav nas ambijent očekuje u Kragujevcu, srećom na vreme smo postigli golove, smirili i publiku i rivala, i na kraju rutinski priveli meč kraju za važna tri boda", izjavio je Savić.

Saša Ilić
foto: Starsport©

Bio je ovo debi Saše Ilića i novog stručnog štaba Čukaričkog.

"Na nama igračima je bilo da im olakšamo. Naravno, već tokom prvih treninga videli smo da od njih možemo mnogo da naučimo, da možemo mnogo da napredujemo tokom zajedničkog rada. Imali smo ogroman motiv, igrali smo i za novog trenera, ujedno želeli da se vratimo na pobedničku stazu", rekao je Savić.

Ilić je u prvom intervjuu na mestu šefa struke istakao da će forsirati bržu igru.

"Videli smo kako se igra u Evropi, to je fudbal na višem nivou u odnosu na našu ligu. Tokom mečeva u Ligi konferencija jasno nam je bilo da je potrebno da ubrzamo igru, na žalost na terenima širom Srbije je sasvim drugačije", izjavio je vezista Čukaričkog.

Savić se rado seća svog prvog gola u dresu Čukaričkog, a to je bilo upravo protiv narednog rivala Crvene zvezde.

"Naravno da se sećam tog pogotka, mada smo tada izgubili sa 3:1. I sada ćemo igrati na Banovom brdu, nadam se drugačijem, povoljnijem ishodu. Možemo da im se suprotstavimo, iako imamo nekoliko povređenih igrača, ali smo pokazali da sve može da se nadoknadi", rekao je Savić.

Na pitanje hoće li biti emocija protiv bivšeg kluba i da li bi pistao da ne postigne gol, a da Čukarički slavi u derbiju kola, rekao je:

"Naravno, sve za pobedu, sve za dobrobit ekipe. U fudbalu ne sme da bude posebnih emocija, ali ipak sam bio šest-sedam godina u Zvezdi. Emocija svakako ima, ali opet ne previše. Svako od nas će pružiti maksimum u narednom susretu".

"Dobar rezultat bila bi pobeda, ne samo protiv Zvezde, već i u svakom meču koji budemo igrali ove sezone", izjavio je mladi fudbaler.

Savić je pozvao navijače da ispune stadion i da im pomognu u duelu protiv Crvene zvezde.

"Atmosfera je uvek dobra kad igramo na Banovom brdu protiv velikih rivala, bilo da se radi o evropskim mečevima, ili duelima protiv večitih rivala. Pozivam i naše navijače da na pomognu, da nas bodre, obećavamo im veliku borbu i dobar fudbal protiv Zvezde", rekao je Savić.

Čukarički će dočekati Crvenu zvezdu 29. avgusta, u sedmom kolu Superlige Srbije.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track