ZVEZDA PROVERENIM SNAGAMA NA KLUŽ: Dejan Stanković zna startnih 11, imao DVE DILEME pred utakmicu
Foto: www.crvenazvezdafk.com

nema eksperimentisanja

ZVEZDA PROVERENIM SNAGAMA NA KLUŽ: Dejan Stanković zna startnih 11, imao DVE DILEME pred utakmicu

Fudbal -

Marko Gobeljić i Radovan Pankov bliži prvih 11 od Milana Gajića i Srđana Babića

Od specijalnog izveštača Kurira iz Rumunije Aleksandra Radonića

Crvena zvezda neće braniti prednost od četiri gola iz prve utakmice protiv Kluža. Trener Dejan Stanković izvešće na teren dobro poznatih 11, vrlo moguće istu ekipu koja je stigla do kapitalne prednosti od 4:0, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope.

Miloš Degenek
foto: www.crvenazvezdafk.com

Najviše dilema Dejan Stanković imao je za poslednju liniju svog tima. Razlog je povreda Miloša Degeneka i on sasvim sigurno neće početi revanš utakmicu u Klužu, jer će lekarski tim pokušati da ga spremi za nedelju, kada crveno-beli imaju mnogo važnu utakmicu u domaćem prvenstvu protiv Čukaričkog.

Srđan Babić, Radovan Pankov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zato je startnoj postavi najbliži Radovan Pankov, koji je Degeneka zamenio i u utakmici u Beogradu. Mada, Dejan Stanković je ozbiljno razmišljao o Srđanu Babiću, zbog njegove visine i dominacije u skoku, pošto Kluž ima snažne i korpulentne napadače. Drugu dilemu Dejan Stanković imao je za poziciju desnog beka, između Marka Gobeljića i Milana Gajića. Za sada prednost ima Gobeljić zbog svojih defanzivnih karakteristika, mada je Gajić izuzetno brz i veoma koristan u napadu, posebno sa svojim centaršutevima.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Milan Borjan je neprikosnoven među stativama, a Aleksandar Dragović, koji ima sitnu povredu i Milan Rodić u defanzivnoj liniji. Što se tiče veznog reda, igrajući jedan ispred drugoga, Seku Sanogo i Gelor Kanga pokazali su se kao odličan tandem. Razmišljao je Dejan Stanković i o nešto defanzivnijoj varijanti gledajući ka pravcu Nenada Krstičića i Njegoša Petrovića. Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i El Fardu Ben kao "trozubac" izuzetno su opasni po gol protivnika. Milan Pavkov je čvrsto prigrabio poziciju najisturenijeg napadača, a rođenje sina Vasilija trebalo bi da mu bude motiv više da odigra još jednu sjajnu utakmicu u dresu Crvene zvezde.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tim Crvene zvezde za revanš utakmicu protiv Kluža u formaciji (4-1-4-1) glasi: Milan Borjan - Marko Gobeljić, Aleksandar Dragović, Radovan Pankov, Milan Rodić - Seku Sanogo - El Fardu Ben, Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai - Milan Pavkov.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track