MILIVOJE ĆIRKOVIĆ ZA KURIR: Na taj dan se setim svega! Partizan je na polusezonama gubio titule, konačno smo konkurenti Zvezdi
Foto: Starsport©

MILIVOJE ĆIRKOVIĆ ZA KURIR: Na taj dan se setim svega! Partizan je na polusezonama gubio titule, konačno smo konkurenti Zvezdi

Fudbal -

"Ajmo Milivoje", čuveni komentar iz penal serije Partizanovog gostovanja Njukaslu je proslavilo punoletstvo baš u danima kada su crno-beli obezbedili igranje grupne faze Lige konferencija

Tog avgusta 2003. godine Njukasl je imao prednost pošto je iz Beograda kući poneo 1:0, ali je u Engleskoj pao nakon penal serije i to za ulazak u Ligu šampiona, a danas se navijači ekipe iz Humske raduju, na papiru, lakoj grupi u trećem po rangu takmičenju UEFA.

Heroj iz Njukasla, Milivoje Ćirković, koji je pre 18 godina pogodio odlujući penal na Sent Džejms Parku, uživo je sa stadiona gledao pobedu crno-belih protiv Santa Klare.

- Stvorila se atmosfera velikog slavlja, navijači su se poželeli dolaska na utakmice jer su one dugo igrane bez publike. Takvi mečevi uvek daju dosta emocija i naboja, a mi smo imali sreću da postignemo dva gola na vreme. Jeste treće po značaju takmičenje, ali je jako bitno za sve igrače što će imati šest utakmica u Evropi, a s obzirom na to kakvu smo grupu dobili, može se očekivati da će Partizan proći dalje - rekao je Ćirković za Kurir.

Kao i mnogi grobari, rado se priseća noći kada je sa bele tačke nadmudrio čuvenog Šeja Givena. Čuveni desni bek crno-belih je namestio loptu i u sedmoj seriji je nadmudrio nekadašnjeg golmana reprezentacije Republike Irske. Prethodno je Ivica Iliev golom u 51. minutu bio jedini strelac u revanšu.

- Baš su me drugari podsetili na taj događaj, mada naravno da se sećam i ja. Kada dođe taj dan kao i većina navijača Partizana setim se svega. Tada smo napravili uspeh koji je ušao u istoriju FK Partizan. Drago mi je i čast mi je što sam bio deo svega toga i što se navijači rado sećaju tog dana.

Milivoje Ćirković
foto: Starsport©

I danas je uz klub, kaže da će na utakmice dolaziti i u narednom periodu.

- Trudim se da svaku bitnu utakmicu sa sinom pogledam uživo pošto je i on veliki navijač i voli da bude na stadionu, naravno da ćemo biti i u grupnoj fazi na tribinama.

Zadovoljan je Ćirković kako crno-beli igraju na startu sezone, a poseban utisak na njega je ostavio učinak u Super ligi Srbije.

- Iskreno da kažem, najviše me raduje jedna stvar, Partizan u prvenstvu igra jako dobro, bilo bi dobro da utakmica protiv Radničkog bude šesta pobeda. Nije se često dešavalo da Partizan iz prvih šest utakmica ima šest pobeda. Stanojević je iskoristio maksimum od igrača, preneo je energiju na njih. Malo primamo golova, a puno ih dajemo i to raduje. Još je rano za prognoze, ali ako se po jutru dan poznaje mislim da će Partizan ove godine biti konkurentan sa Zvezdom za osvajanje titule, što nije bio slučaj prethodne 3-4 godine kada smo, maltene, već na polusezoni gubili prvenstvo - zaključio je Milivoje Ćirković za Kurir.

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track