PREMIJER LIGA: Pobeda Evertona i remi Vest Hema za vrh tabele! Lester u gostima bolji od Noriča! VIDEO
Foto: Profimedia

ENGLESKA

PREMIJER LIGA: Pobeda Evertona i remi Vest Hema za vrh tabele! Lester u gostima bolji od Noriča! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Vest Hema odigrali su danas na svom terenu nerešeno 2:2 protiv Kristal Palasa u londonskom derbiju, u utakmici trećeg kola Premijer lige i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Vest Hem je poveo u 39. minutu golom Pabla Fornalsa, a izjednačio je Konor Galager u 58. Novo vodjstvo domaćima doneo je Majkl Antonio u 68. minutu, a bod Kristal Palasu obezbedio je Galager, svojim drugim golom na utakmici u 70. minutu.

Vest Hem sada ima sedam bodova na prvom mestu na tabeli, a Kristal Palas je i dalje bez pobede sa dva boda, na 14. mestu.

Fudbaleri Evertona pobedili su na gostujućem terenu Brajton sa 2:0. Golove su postigli Demaraj Grej u 41. i Dominik Kalvert-Luin u 57. minutu.

Liverpulski tim je drugi na tabeli sa sedam bodova, koliko ima i prvoplasirani Vest Hem, a Brajton je pretrpeo prvi poraz i sa šest bodova zauzima sedmo mesto.

Lester je na gostujućem terenu pobedio Norič sa 2:1. Lester je poveo u osmom minutu golom Džejmija Vardija, a izjednačio je Temu Puki u 44. minutu iz jedanaesterca. Pobedu Lesteru doneo je Mark Olbrajton pogotkom u 76. minutu.

Fudbaler Noriča Keni Neklin postigao je gol u 80. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Posle druge pobede u ligi, Lester sa šest bodova zauzima osmo mesto na tabeli, a Norič je pretposlednji bez bodova.

U ostalim utakmicama Aston Vila je odigrala na svom terenu 1:1 protiv Bretnforda, a nerešeno je bilo i u duelu Njukasla i Sautemptona, 2:2.

Ranije danas Mančester siti je kao domaćin pobedio Arsenal sa 5:0.

Kasnije je na Enfildu na programu veliki derbi izmedju Liverpula i Čelsija.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track