TRENER PARTIZANA STANOJEVIĆ NE MOŽE DA RAČUNA NA VELIKI BROJ IGRAČA: Rikardo Gomeš protiv Centralnoafričke republike i Nigerije
Foto: Starsport©

reprezentativna pauza

TRENER PARTIZANA STANOJEVIĆ NE MOŽE DA RAČUNA NA VELIKI BROJ IGRAČA: Rikardo Gomeš protiv Centralnoafričke republike i Nigerije

Fudbal -

Bibras Natho predvodi Izrael, Igor Vujačić i Aleksandar Šćekić u selekciji Crne Gore, a Siniša Saničanin pozvan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Početkom septembra širom sveta igraće se mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Pored toga, aktivne su i mlađe reprezentacije, pa trener Partizana Aleksandar Stanojević zbog toga neće moći da računa na veliki broj igrača.

Aleksandar Šćekić
foto: AP

U mladoj reprezentaciji Srbije su Lazar Pavlović i Nemanja Jović, u omladinskoj Mateja Đorđević, Samed Baždar i Marko Milovanović. Za Crnu Goru će igrati Igor Vujačić i Aleksandar Šćekić, za Bosnu i Hercegovinu Siniša Saničanin, Bibras Natho će biti u selekciji Izraela, a Rikardo Gomes u nacionalnom timu Zelenortskih Ostrva.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće tri utakmice, sa Turskom i Holandijom na strani, i sa Letonijom u Podgorici, a selektor Miodrag Radulović računa na dvojicu igrača Partizana, na spisku su Igor Vujačić i Aleksandar Ščekić.

U timu Crne Gore su i bivši fudbaleri Partizana Stefan Savić (Atletiko Madrid), Žarko Tomašević (Astana), Nebojša Kosović (Kairat), Marko Janković (Beitar), Stevan Jovetić (Herta) i Uroš Đurđević (Sporting Hihon). U SC Partizan-Teleoptik fudbal su učili i Adam Marušić (Lacio) i Marko Simić (Liepaja).

Sinišu Saničanina sa selekcijom Bosne i Hercegovine čeka gostovanje Francuskoj i duel sa Kazahstanom u Zenici, kao i prijateljski meč sa reprezentacijom Kuvajta. Bibras Natho predvodiće kao kapiten nacionalni tim Izraela, na gostovanjima Farskih Ostrva i Danske i na utakmici sa Austrijom u Haifi.

Rikardo Gomeš
foto: Starsport©

Za reprezentaciju Zelenortskih ostrva igraće Rikardo Gomeš. Afričku selekciju čekaju, takođe u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gostovanje Centralnoafričkoj Republici i meč na svom terenu sa Nigerijom.

Filip Holender će ostati u Beogradu i pauzu iskoristiti da se potpuno oporavi. Ista je sudbina Sejdube Sume. Pauzu na klupskoj sceni će za oporavak koristiti i Saša Zdjelar i Danilo Pantić.

Selektor Dragan Stojković je rekao da je rezultat prijateljskog meča u Debrecinu u drugom planu. Stoga pored dvojke postavljene na 2,25 u Mozzart kladionicama, razmotrite i o tipu 3+ za kvotu 2,00. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Katar – Srbija.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track