ALEKSANDAR DRAGOVIĆ KAO NEMANJA VIDIĆ: Crvena zvezda dobila novog heroja koji bi sve učinio za voljeni klub!
Foto: Starsport

miljenici navijača

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ KAO NEMANJA VIDIĆ: Crvena zvezda dobila novog heroja koji bi sve učinio za voljeni klub!

Fudbal -

Defanzivac crveno-belih dao izjavu u stilu čuvenog i legendarnog igrača kluba sa Marakane

Izjava Aleksandra Dragovića da je za njega igranje u Crvenoj zvezdi isto kao i igranje u Realu iz Madrida naišlo je na oduševljenje kod navijača crveno-belih.

Porede ga sa legendarnim Nemanjom Vidićem koji je ostavio dubok trag u klubu, najviše zahvaljujući onome što je pokazao na terenu, boreći se i ginući za voljeni dres i klub, ali i izjavama koje su udarale na emociju svakog zvezdaša, a u isto vreme ledile krv u žilama protivnika.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Da podsetimo, Aleksandar Dragović je u izjavi za austrijski dnevnik "Hojte" iz Beča rekao:

- Mnogim ljudima nije razumljivo, ali je za mene igranje u Crvenoj zvezdi kao u Realu iz Madrida. Ovaj dres i navijači mi mnogo znače. Neizmerno sam ponosan što igram za ovaj klub.

Nemanja Vidić
foto: Starsport

Ova rečenica dosta podseća na onu koju je pre nekoliko godina dao Nemanja Vidić u Engleskoj, dok je nosio dres Mančester junajteda:

- Ne živim ja san, nego ambicije i ciljeve. Ja sam svoj san ostvario i preživeo na Marakani. Nisam kao klinac sanjao dres Mančestera, ili Reala, već dres Zvezde, kapitensku traku na ruci i gol Partizanu. Jedino što nisam, a o čemu sam maštao kao klinac u Užicu, bilo je da posle pogotka protiv crno-belih otrčim na severnu tribinu i ne vratim se na teren. Ali, da ponovim, Zvezda je san, a Mančester junajted je dokazivanje, profesionalizam...

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Aleksandar Dragović (30) došao je ovog leta u Crvenu zvezdu kao slobodan igrač, da bi ostvario svoju i želju dede Zlativoja koji ga je othranio i vaspitavao. Odbio je mnogo unosnije ponude od klubova iz Nemačke, Turske i Rusije. Njegovi su poreklom iz Umčara, pored Beograda. Zanimljivo, Aleksandar Dragović u Crvenoj zvezdi nosi dres sa broje 15, koji je bio vlasništvo Nemanje Vidića dok je bio kapiten Mančester junajteda.

marakana, Nemanja Vidić
foto: Koca Sulejmanović, Profimedia

Nemanja Vidić (40) živa je legenda Crvene zvezde. Čovek koji je bio i jeste sinonim za klub sa Marakane. U Ljutice Bogdana došao je sa 13 godina, a posle omladinske škole zaigrao je u prvom timu Crvene zvezde 2001. godine pod komandom trenera Zorana Filipovića. Za tri sezone odigrao je 92 zvanične utakmice i postigao 15 golova. Kao kapiten tima učestvovao je u osvajanju duple krune u sezoni 2003/04, a pre toga je osvojio još jedan nacionalni kup 2002. godine. U julu 2004. godine prešao je u moskovski Spartak, odakle je početkom januara 2006. godine otišao u Mančester junajted, gde je igrao 12 godina, da bi karijeru završio u Interu 2016. godine.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track