SRPSKI NAPADAČ IZ GENTA DARKO LEMAJIĆ ZA KURIR: Očekujem da mi i Partizan prođemo grupnu fazu Lige konferencija
Foto: website.kaagent.be

Ekskluzivno

SRPSKI NAPADAČ IZ GENTA DARKO LEMAJIĆ ZA KURIR: Očekujem da mi i Partizan prođemo grupnu fazu Lige konferencija

Fudbal -

Samo nešto više od godinu dana nakon što je tada sa svojim RFS-om gostovao u Humskoj, srpski fudbaler Darko Lemajić imaće priliku da popravi utisak protiv Partizana, ali ovog puta u dresu drugog kluba.

Belgijiski Gent, čiji je Lemajić postao član pre samo par dana, u grupnoj fazi Lige konferencija sastaće se sa vicešampionom Srbije i tako dati priliku iskusnom centarforu da ovog puta zatrese mrežu beogradskih crno-belih.

Fudbalski CV ovog "gorostasa" nije previše bogat, pa mu je ovaj transfer u Belgiju svakako vrhunac profesionalne karijere. Svoje prve fudbalske korake napravio je u Inđiji odakle je prešao u kruševački Napredak. Već 2017. godine odlazi u Letoniju gde je nastupao za Rigu, a nakon toga i za RFS sa kojim je prošle godine gostovao u Beogradu u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Crno-beli su tada slavili minimalnim rezultatom, a strelac jedinog pogotka bio je Bibras Natho sa bele tačke. Ovog puta, Lemajić će imati dvomeč sa crno-belima u okviru grupne faze Lige konferencija, ali sada kao najveće pojačanje belgijskog velikana u ovom prelaznom roku.

Darko Lemajić
foto: website.kaagent.be

- Transfer se desio bukvalno u tri dana. Iz kluba su mi rekli da postoji interesovanje iz Belgije, ali nisu želeli da mi otkriju ko je u pitanju dok sve ne bude zvanično. Kada sam čuo da je to Gent, naravno da sam prihvatio, dogovrili smo se vrlo brzo i za praktično tri dana sam dobio novi klub - počeo je Lemajić priču za Kurir.

Darko je pre nekoliko dana proslavio 28. rođendan, a posebno se ističe u igri glavom pošto je visok skoro dva metra (1.98m). Naravno, neizbežna tema je svakako dvomeč sa beogradskim Partizanom u trećem po kvalitetu rangu takmičenja.

Darko Lemajić
foto: website.kaagent.be

- Da, opet, Partizan. Nadam se da ćemo ovog puta imati više sreće. Iskreno mislim da ćemo i jedni i drugi proći dalje u eliminacionu fazu. U klubu me još niko nije pitao za Partizan, imali smo veliki derbi sa Brižom, pa su svi bili fokusirani na to, ali verujem kako se utakmica bude približavala da će od mene tražiti neke dodatne informacije o Partizanu - zaključio je Lemajić u razogovoru za Kurir.

Ukupno, Lemajić je za RFS dao 35 golova i zabeležio 11 asistencija na 56 mečeva, a videćemo kako će se snaći u Belgiji. Pored srpskog on poseduje i crnogorski pasoš, a obukao je samo jednom dres "orlova" i to za selekciju ispod 19 godina.

Kurri sport / N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track