LEGENDA ZVEZDE NIJE SLUTILA DA ISPUNJAVA POSLEDNJU ŽELJU Dragan Mance je žarko želeo OVO, a on mu je to doneo 2 dana pre tragedije
Foto: Printskrin

Tužna godišnjica

LEGENDA ZVEZDE NIJE SLUTILA DA ISPUNJAVA POSLEDNJU ŽELJU Dragan Mance je žarko želeo OVO, a on mu je to doneo 2 dana pre tragedije

Fudbal -

Tog kobnog 3. septembra 1985. godine poginuo je Dragan Mance, jedan od najboljih napadača u istoriji Partizana.

Mance je bio poštovan, ne samo od navijača i igrača Partizana, već i onih iz drugih klubova. O tome svedoči priča Boška Đurovskog, jednog od tadašnjih fudbalera Crvene zvezde.

U dokumentarnom filmu o legendarnom golgeteru, Đurovski je pričao kako mu je ispunio jednu od velikih želja dva dana pre nego se dogodila tragedija.

Nije ni slutio da mu ispunjava poslednju želju...

"Nekoliko dana pre pogibije Dragana Mancea, u razgovoru u gradu ja sam mu obećao da ću mu doneti i pokloniti Pumine kopačke, to su bile čuvene King kopačke koje su proslavili Maradona, Pele i ostali veliki igrači. Njemu su se te kopačke veoma svidele, ja sam ispunio tu njegovu želju, doneo sam mu ih kući", ispričao je legendarni fudbaler crveno-belih, zastao, a zatim nastavio sa određenom dozom sete u glasu.

"Nažalost, kada se ta nesreća desila, ja sam otišao u njegov dom i video sam kopačke pored kreveta. Nije stigao ni da ih obuče", prisetio se Boško Đurovski.

Ovaj deo možete pogledati na 53:20 na video snimku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track