VRATIO SE KULT REPREZENTACIJE! Tadić: Momci su naoštreni, odgovara nam napadački fudbal!
Foto: @starsport

KATAR 2022

VRATIO SE KULT REPREZENTACIJE! Tadić: Momci su naoštreni, odgovara nam napadački fudbal!

Fudbal -

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić govorio je o predstojećem duelu protiv Luksemburga u okviru kvalifikacija za SP u Kataru i očekivanjima u daljoj trci za Mundijal

"Podseća malo na kvalifikacije za SP u Rusiji. I tad smo dobro krenuli, osetila se energija, da se vraća kult reprezentacije i da sve ide u najboljem toku. Razlika je što su Porugalci u grupi, koji bili evropski šampioni, ali dobro. Bitno je da se usredredimo u naše kvalitete, da verujemo u sebe i imamo samopouzdanje", rekao je Tadić

On je pohvalio napadački stil Dragana Stojkovića Piksija

"Ofanzivna igra nam odgovara. Od prvog dana dolaska Piksi pokušava da nam pokaže, da verujemo u tom i da je to pravi pravac. Da mi iz toga možemo najviše da profitiramo".

Kapiten je pozvao navijače da pruže podršku ekipi.

"Da vide lepu našu igri i uživaju. Sigurno će tako biti".

Tadić je upitan i da li misli da će Srbija i Portugal pobediti sve utakmice do Lisabona, kada bi odluka mogla da padne ko će biti prvi u grupi.

"Moguće je, ali najbitnije je da se ide od utakmice do utakmice. Videli ste Portugal kako je došao do pobede, izjednačio je u 90, a preokrenuo u 96. minutu. Nije lako, ali moramo da gledamo samo sebe. Koncentrisani smo samo na sebe".

Koliki je uticaj selektora Stojkovića na tim? Piksi ga je "prekorio" u šali, na šta se Tadić nasmejao, pa uozbiljio kod odgovora.

"Otkad je Piksi došao oseti se ta energija. Momci su naoštreni, svi žele da se pokažu. Vidi se da se vratio kult reprezentacije i da ide sve u najboljem redu. Samo tako da nastavimo i nema greške", zaključio je Tadić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track