Marković: Samo da Tromsu damo gol

Partizan

Marković: Samo da Tromsu damo gol

Fudbal -
Među putnicima za treće evropsko gostovanje Partizana ove sezone našli su se i kapiten Saša Ilić koji je imao problema sa povredom, kao i zadnji vezni Milan Smiljanić

Mladi fudbaler Partizana Lazar Marković rekao je da ni remi protiv Tromsa u prvom meču baraža za Ligu Evrope nije loš rezultat, ako crno-beli u Norveškoj postignu najmanje jedan gol.

"Poslednjih dana smo veoma dobro pripremili za ono što nas očekuje tamo. Upoznali smo vrline, ali i mane rivala. Uveren sam da smo bolji od njih i nadam se da već u prvom meču možemo da zabeležimo pobedu. Međutim, mislim da je i remi, ako postignemo najmanje gol, dobar rezultat uoči revanša na našem terenu", rekao je Marković Tanjugu na beogradskom aerodromu.On je dodao da nije zabrinut što će se meč igrati na veštačkoj travi."Možda je to njihova mala prednost, jer su oni navikli da igraju na toj podlozi. Mislim da je kvalitet na našoj strani i da će to do doći do izražaja. Uostalom, oni za sedam dana dolaze na revanš u Beograd, tako da ćemo mi imati prednost", kazao je on.Na pitanje da li je spreman za meč, s obzirom na povredu trbušnog mišića, Marković je rekao: "Iskreno, još uvek me pomalo boli, ali ukoliko mi trener pruži šansu, siguran sam da mogu da pružim maksimum", dodao je Marković.

Golman Partizana Vladimir Stojković poseban akcenat stavio je na podcenjivanje od strane Norvežana."Vidim da su nas oni već otpisali, ali na nama je da im na terenu pokažemo da mnogo greše i da ih spustimo na zemlju. Ako mi odigramo kako znamo, siguran sam da će rezultat biti povoljan", poručio je Stojković.Prema njegovim rečima, poraz od Donjeg Srema je teško pao igračima, ali nikako nije uticao na samopouzdanje."Poraz nikad nije dobrodošao, međutim, u ovom trenutku, potpuno smo skoncentrisani na Norvežane jer želimo da izborimo plasman u Ligu Evrope. Uveren sam da ćemo to i uspeti", završio je Stojković.

Među putnicima za treće evropsko gostovanje Partizana ove sezone našli su se i kapiten Saša Ilić koji je imao problema sa povredom, kao i zadnji vezni Milan Smiljanić. Očekuje se da na terenu bude i vezni igrač Medo Kamara, koji je "odslužio" četiri utakmice kazne u evropskim takmičenjima.

Fudbaleri Partizana odradiće večeras jedan trening u Tromsu, a utakmica se igra sutra od 18.30 po našem vremenu.

Crno bele dočekala temperatura od sedam stepeni

Fudbaleri i stručni štab Partizana doputovali su oko 13 sati u norveški grad Tromso, gde ih očekuje meč sa istoimenom domaćom ekipom u baražu za Ligu Evrope.

Beogradske crno-bele je, nakon četiri sata leta, na severu Norveške dočekalo oblačno vreme, bez kiše, uz temperaturu od sedam stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track