OVE REČI SMO ČEKALI! Oglasila se organizacija koja je prekinula meč Brazila i Argentine VIDEO
Foto: Profimedia

SKANDAL KOJI JE POTRESAO SVET

OVE REČI SMO ČEKALI! Oglasila se organizacija koja je prekinula meč Brazila i Argentine VIDEO

Fudbal -

Brazilska zdravstvena organizacija Anvisa oglasila povodom prekidanja najvećeg južnoameričkog derbija u kvalifikacijama za Svetsko fudbalsko prvenstvo.

Brazilci su upadom na teren u sedmom minutu prekinuli meč sa Argentinom, jer četvorica igrača gostujućeg tima nisu smela da budu na stadionu zbog kovid pravila.

– Anvisa se susrela sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Koordinacionog tela za kontrolu bolesti države Sao Paulo u subotu, 4. septembra. Nakon sastanka i dobijenih informacija iz pasoša četvorice igrača, potvrđeno je da nisu postupili po pravilima ulaska na tle Brazila, koje sprečava sve koji su prošli kroz Ujedinjeno Kraljevstvo, Južnu Afriku, Severnu Irsku i Indiju u proteklih 14 dana da uđu u Brazil.

Igrači su istakli da nisu prošli kroz neku od ove četiri zemlje u proteklih 14 dana, a u zemlju su ušli letom iz Venecuele. Ipak, Anvisa je nezvanično dobila informaciju da su njihove izjave lažne. Momentalno smo obavestili sve nadležne službe, nakon čega je usledila istraga koja je potvrdila tu informaciju. Odmah pošto smo došli do potvrde, kontaktirali smo federalnu policiju kako bi reagovala – stoji u saopštenju Anvise, koja je ovakav čin Argentinaca nazvala „katastrofalnim kršenjem brazilskih imigracionih pravila.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track