OGLASILA SE I FIFA! Evo šta Svetska kuća fudbala kaže o skandaloznom prekidu meča Brazila i Argentine VIDEO
Foto: AP

RASPLET SE ČEKA

OGLASILA SE I FIFA! Evo šta Svetska kuća fudbala kaže o skandaloznom prekidu meča Brazila i Argentine VIDEO

Fudbal -

U FIFA ne žure sa procenama situacije u Brazilu oko prekida meča kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru između domaćina i Argentine.

Podsećamo, meč na "Korintijans Areni" prekinut je posle sedam minuta, kad su na teren ušli članovi lokalne Agencije za zdravstveni nadzor (Anvisa), a koji su želeli da izvedu sa stadiona fudbalere koji nisu bili u karantinu.

„U ovom trenutku možemo samo da potvrdimo da su sudije prekinule meč između Brazila i Argentine. Prikupljamo sve zvanične stavove, kako bismo saznali šta se zapravo dogodilo, pa ćemo nakon toga pružiti dodatne informacije o svemu„, kaže se u zvaničnom saopštenju FIFA.

Očekuje se i da će FIFA odlučiti o konačnom ishodu ovog meča.

Problem je izbio zbog fudbalera koji su nedavno došli iz Engleske, Emilijana Martinesa, Emilijana Buendije, Đovanija Lo Selsa i Kristijana Romera, od kojih su čak trojica bili starteri. Po pravilima Anvisa, oni su morali da provedu 14 dana u karantinu, po dolasku na teritoriju Brazila, jer su poslednje dve nedelje bili u Velikoj Britaniji. Na granici su, međutim, igrači odbili takvu mogućnost.

Sa druge strane KONMEBOL – južnoamerička fudbalska federacija, tvrdi, da su zajedno sa svim ostalim Savezima u regionu i Brazilci potpisali sporazum, koji pravi izuzetke za fudbalere u ovakvim slučajevima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track