BRAĆA, ALI MALO SUTRA: Olimpijakos ovog leta dva puta UCENJIVAO Crvenu zvezdu, prvo za RANĐELOVIĆA, a onda i za ČUMIĆA
Foto: Profimedia, Instagram

kakve crne emocije

BRAĆA, ALI MALO SUTRA: Olimpijakos ovog leta dva puta UCENJIVAO Crvenu zvezdu, prvo za RANĐELOVIĆA, a onda i za ČUMIĆA

Fudbal -

Klub iz Pireja pokušao debelo da zaradi na dvojici Srba koje je hteo šampion Srbije

Kažu da su Crvena zvezda i Olimpijakos bratski klubovi. Jesu, što se tiče navijača, ali kada je reč o fudbalskim klubovima, onda nema prijateljstva, gleda se isključivo samo interes. Crvena zvezda je ovog leta pokušala da dovede dvojicu srpskih fudbalera koji imaju ugovor sa Pirejcima i oba pokušaja završena su neslavno.

Lazar Ranđelović
foto: Starsport©

Uprava četvorostrukog uzastopnog šampiona Srbije prvo je kontaktirala Lazara Ranđelovića, potencijalnog reprezentativca Srbije, želeći da ga dovede na pozajmicu. Međutim, gazda Olimpijakosa Evangelos Marinakis nije bio raspoložen za takvu saradnju, već je jasno rekao Zvezdanu Terziću da srpsko krilo može u Beograd samo po njegovim uslovima, a oni su glasili - može pozajmica, ali da sledeće sezone bude obavezan otkup i to uz cenu 2.000.000 evra.

Zvezdan Terzić
foto: Aleksandar Jovanović

Ogroman novac za crveno-bele, tako da se već u avgustu odustalo od angažovanja Lazara Ranđelovića. Poslednjeg dana prelaznog roka Ranđelović je završio u španskom Leganjesu i igraće Segundu, umesto Ligu Evrope. Španci su se obavezali na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa sledeće sezone u visini od 1.800.000 evra.

Nikola Čumić
foto: Printskrin/Instagram

Potom se na radaru uprave kluba iz Ljutice Bogdana našao drugi srpski fudbaler, gotovo sličnih karakteristika, Nikola Čumić. Ponovo je uspostavljen kontakt na vezi Terzić - Marinakis i ponovo nije došlo do razumevanja. Bogati Grk je opet zacepio, želeći da izvuče materijalnu korist. Za Nikolu Čumića, koji nije bio standardan u Olimpijakosu, poslao je sledeći odgovor ljudima iz Crvene zvezde - može pozajmica, ali uz obavezan otkup na kraju sledeće sezone od 1.000.000 evra.

Pokušala je Zvezda i tada da se finansijski napne, pa je poslala ponudu u Pirej vrednu 600.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje. Međutim, Marinakis nije bio zadovoljan, pa je tražio Zvezdi 1.000.000 evra i 20 procenata, što je samo bio pokazatelj da je bildovao cenu jer je imao u rukavu zainteresovanost trećeg zainteresovanog kluba. Na kraju, Nikola Čumić je zavrio u švajcarskom Lucernu, koji je preuzeo njegovu platu iz Olimpijakosa, vrednu 20.000 evra mesečno.

Marko Marin, fudbal, Crvena zvezda
foto: Starsport©

Valja pomenuti da je Crvena zvezda ranijih sezona sarađivala sa Olimpijakosom, ali nikada nije uspela da bude pobednik u pregovorima. Uslove su uvek postavljali Grci, tačnije Evangelos Marinakis. Tako su Aleksandar Katai i El Fardu Ben plaćeni 500.000 evra, a Marko Marin 700.000 evra uz 30 odsto od naredne prodaje. Treba se setiti i kako je Olimpijakos nabijao cenu kada je Crvena zvezda privodila kraju transfer sa Arisom oko Matea Garsije.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track