BARSELONA REŠILA DA RATUJE PROTIV UEFA: Đoan Laporta ne odustaje od formiranja SUPERLIGE!
Foto: Profimedia

jasna poruka

BARSELONA REŠILA DA RATUJE PROTIV UEFA: Đoan Laporta ne odustaje od formiranja SUPERLIGE!

Fudbal -

Igranje zatvorene lige najbogatijih klubova jedini je izlaz za Katalonce koji su u finansijskoj dubiozi od 1,35 milijardi evra

Predsednik Barselone Đoan Laporta ne odustaje od formiranja Superlige, čime je uputio jasnu poruku UEFA i njenom predsedniku Aleksandru Čeferinu.

Kao što je poznato, Barselona, Real Madrid i Juventus jedini su klubovi koji nisu odustali od formiranja zatvorenog takmičenja najbogatijih klubova Evrope, uprkos oštrim sankcijama UEFA i mogućnosti da sledeće godine ne igraju evropska takmičenja.

- To je projekat koji i dalje živi. Tri kluba (Real, Barselona i Juventus) nastavljaju da dobijaju sve na sudu i UEFA to ne može da spreči. Ono što je sigurno moglo biti bolje jeste predstavljanje Superlige javnosti. Imamo Anjelija koji je u središtu projekta i koji zna šta radi - istakao je Laporta.

Lionel Mesi, Đoan Laporta, Barselona
foto: Profimedia

Prvi čovek Barselone potom je istakao da je u dobrim odnosima sa predsednikom Reala Florentinom Perezom koji takođe ne odustaje od ambicioznog projekta Superlige. Ne treba zaboraviti da su sva tri kluba, Barselona, Real i Juventus u velikoj finansijskoj dubiozi i dugovima od po nekoliko stotina miliona evra. S toga i ne čudi zašto se zalažu za Superligu, jer jedino tako mogu da pokriju tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze.

Leo Mesi
foto: Profimedia

Barselona je odlaskom Lea Mesija u PSŽ ostala bez velike zvezde, samim tim i bez ozbiljnog priliva novca. Zvanično, dug Barselone iznosi 1,35 milijardi evra i klub je na ivici bankrota.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track