ZVEZDAŠI, A RADE ZA PARTIZAN?! Krajnje neobični transferi stranaca u Humskoj! FOTO
Ispit za Holanđanina Podunavac (levo) sa Menigom, Foto: Privatna Arhiva

NESVAKIDAŠNJE

ZVEZDAŠI, A RADE ZA PARTIZAN?! Krajnje neobični transferi stranaca u Humskoj! FOTO

Fudbal -

Dra­žen Po­du­na­vac i Mi­lan Bi­še­vac, ko­ji su no­si­li cr­ve­no-be­li dres, u Hu­m­sku do­ve­li Kvin­si­ja Me­ni­ga i Žan-Kri­sto­fa Baebeka

Fudbalski menadžer i bivši fudbaler Crvene zvezde Dražen Podunavac doveo je u Partizan Kvinsija Meniga (26) iz holandskog Tventea. Prošle godine još jedan bivši zvezdaš Milan Biševac, koji se bavi menadžerskim poslom, bio je zaslužan za transfer Žan-Kristofa Baebeka u Humsku.

Milan Biševac
foto: Starsport

Podunavac se posle igračke karijere otisnuo u menadžerske vode, pa se tako njegovi počeci vezuju za saradnju s jednim od najuticajnijih menadžera u Evropi Faljijem Ramadanijem. Upravo su njih dvojica bili najzaslužniji za angažovanje skoro zaboravljenog trenera Jirgena Rebera u Partizanu.

Žan-Kristof Baebek, Žan Kristof Baebek
foto: Starsport

Pre Podunavca, još je svež i primer napadača Žan-Kristofa Baebeka, koji je lane stigao u Beograd iz Pariza. Francuski internacionalac, bivši fudbaler PSŽ, došao je u Srbiju u društvu bivšeg kapitena Crvene zvezde, s kojim je pre deset godina delio svlačionicu pariskih „svetaca“. Nažalost, Francuz se pokazao kao veliki promašaj, jer je odigrao svega sedam utakmica za Partizan i dao jedan gol.

Inače, pored Faljija Ramadanija, poslednjih godina su u Partizanu veoma aktivni iz beogradske menadžerske agencije „Internešenel sport ofis“. Kao vlasnici navode se bivši fudbaler mnogobrojnih domaćih i inostranih klubova Branko Radovanović i njegov poslovni partner Dejan Grgić, a u javnosti ih najčešće predstavlja Darko Ristić, sinovac dugogodišnjeg tehničkog sekretara Partizana Stojančeta Risteskog. Među igračima koje zastupa ova agencija su: Dušan Vlahović (Fjorentina), Nemanja Radonjić (Benfika), Uroš Đurđević (Sporting, Hihon)...

Joksimović na obe strane

Jedan od naših najpoznatijih fudbalskih menadžera Dejan Joksimović igrao je za Zvezdu i Partizan, a kao menadžer sarađivao je sa oba kluba. Joksimović je bio specijalizovan za velike transfere na rusko fudbalsko tržište. Prošle godine posredovao je u transferu Marka Nikolića za trenera moskovske Lokomotive.

Kurir.rs/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track