SJAJNE VESTI ZA ZVEZDU IZ UEFE: Crveno-belima se OTVARA put do Lige šampiona, ukoliko odbrane titulu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

KOEFICIJENT

SJAJNE VESTI ZA ZVEZDU IZ UEFE: Crveno-belima se OTVARA put do Lige šampiona, ukoliko odbrane titulu!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak započinju svoju petu uzastopnu evropsku jesen utakmicom protiv Brage u 1. kolu grupne faze Lige Evrope

Takmičenje još nije ni počelo, a Zvezdu već stižu odlične vesti.

Naime, šampion Srbije već sada zna da će dodatno napredovati na UEFA listi, tako da bi naredne sezone mogao da bude povlašćen čak i u eventualnom plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Naravno u slučaju da pre toga odbrani titulu u Superligi Srbije.

Zvezda ove godine brani 1,5 bodova osvojenih u sezoni 2016/17 kada je eliminisana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Ludogoreca, a onda poražena od Sasuola u plej-ofu Lige Evrope

Već sada su crveno-beli uspeli da odbrane tih 1,5 bodova i na to zarade još toliko (za sada ukupno osvojeno 3 boda). To znači da će svakako napredovati na UEFA listi koeficijenata za narednu sezonu, a kako bi sakupili još bodova biće im potrebno da prvo sakupe 3 boda u grupnoj fazi. Dakle, Zvezdi je potrebna jedna pobeda i jedan remi (ili tri remija) kako bi "odbranila" 3 osvojena boda, a onda bi svakim novim dodatno napredovala na listi.

U grupnoj fazi pobeda se vrednuje sa dva, a remi sa jednim bodom. U konkurenciji Brage, Ludogoreca i Midtjilanda, sigurno da na "Marakani" očekuju više od četiri boda u grupi. Takođe, plasman u nokaut fazu bi doneo čak četiri nova boda crveno-belima i verovatno im omogućio da narednu sezonu dočekaju među povlašćenim ekipama u plej-ofu Lige šampiona, po prvi put u istoriji crveno-belih.

Milan - Lacio

I Milan i Lacio sjajnu su otvorili sezonu, sa po dve pobede, pa se danas (18.00) na San Siru praktično bore za lidersku poziciju. Kvota na Rosonere je 2,40, na iks 3,40, na dvojku 2,90, a na 3+ 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan - Lacio.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track