ROMAN ABRAMOVIČ PARKIRAO SUPERJAHTU U TIVTU Igračka od 610.000.000 dolara mami uzdahe: Duga je 140m i može da izdrži raketni napad
Foto: Profimedia

zver u boki

ROMAN ABRAMOVIČ PARKIRAO SUPERJAHTU U TIVTU Igračka od 610.000.000 dolara mami uzdahe: Duga je 140m i može da izdrži raketni napad

Fudbal -

Luksuzna jahta vlasnika Čelsija Romana Abramoviča, usidrena je u Marini Porto Montenegro u Tivtu.

Ovo impresivno plovilo privuklo je veliku pažnju meštana i turista u Boki Kotorskoj.

Gazda Plavaca je pre šest godina za 500 miliona dolara kupio jahtu "Solaris". Ova skupocena "igračka" godinama je bila na specijalnoj doradi u brodogradilištu Lojd Verft u Bremerhafenu u Nemačkoj i nedavno je predata vlasniku na korišćenje.

Njena vrednost se sada procenjuje na 610 miliona dolara. Mega jahta je najskuplja jahta koja je napravljena po nečijem zahtevu. Ima neverovatnu naprednu tehnologiju, dugačka je 140 metara i ima 48 kabina koje mogu da prime posadu od 60 ljudi i 36 gostiju.

"Solaris" ima vrhunski sistem za bezbednost, zatim radarski sistem detekcije raketa, prozore koji su otporni na metke i posebnu pancirnu zaštitu. Ima ugrađenu teretanu, saunu, đakuzi, bazen, kao i mali noćni klub. Tu je i prava flota džet-skija, kao i helipad na koji može da sleti helikopter.

Zanimljivo, u Tivtu se trenutno nalaze obe superjahte Romana Abramoviča, pored novog "Solarisa" na sidrištu je vezana i njegova nešto starija, ali značajno veća jahta "Eclipse" ugačka 163 metra.

Kurir sport/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track