DOBILI SMO NOVOG VUNDERKINDA: Džud Belingem obara rekorde!
Foto: Profimedia

liga šampiona

DOBILI SMO NOVOG VUNDERKINDA: Džud Belingem obara rekorde!

Fudbal -

Fudbaleri Borusije Dortmund salvadali su večeras u Istanbulu ekipu Bešiktaša sa 2:1, u meču prvog kola Grupe C Lige šampiona.

Strelci u pobedi nemačkog kluba bili su Džud Belingem u 20. i Erling Holand u trećem minutu nadoknade prvog dela igre.

Jedini gol za domaću ekipu postigao je Francisko Montero u četvrtom minutu nadoknade drugog poluvremena, kada je iskoristio centaršut Miralema Pjanića iz slobodnog udarca, i glavom se upisao u strelce.

Zanimljivo, Belingem je oborio još jedan rekord. Kako su izračunali statističari, Belingem je tako postao najmlađi igrač koji je bio strelac u dve uzastopne utakmice u Ligi šampiona. On u trenutku ovog gola ima 18 godina i 78 dana.

Uspeo je da nadmaši igrača Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea koji je to uradio sa 18 godina i 85 dana. Belingem je uz to postao i najmlađi Englez koji je postigao gol na gostovanju u Ligi šampiona.

U okviru ove grupe, večeras se u Lisabonu sastaju Sporting i Ajaks. Do pobede u svom prvom meču u Ligi šampiona došla je ekipa Šerifa, koja je na svom terenu pobedila Šahtjor sa 2:0.

Moldavski tim je u meču Grupe D poveo golom Adame Traorea u 16. minutu, a konačan ishod postavio je Momo Jansane u 62. minutu. Večeras u Grupi D igraju ekipe milanskog Intera i Reala iz Madrida.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track