CRVENA ZVEZDA TRIJUMFALNO OTVORILA LIGU EVROPE: Crveno-beli golovima Rodića i Kataija iz penala u finišu savladali Bragu! VIDEO
Foto: Starsport

LIGA EVROPE

CRVENA ZVEZDA TRIJUMFALNO OTVORILA LIGU EVROPE: Crveno-beli golovima Rodića i Kataija iz penala u finišu savladali Bragu! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su portugalsku Bragu u utakmici 1. kola grupe F Lige Evrope rezultatom 2:1

Zvezda je povela golom Milana Rodića u 75. minutu, a minut kasnije izjednačio je Galen. Pobedu crveno-belima doneo je Aleksandar Katai iz jedanaesterca u 85. minutu.

U početnom delu meča obe ekipe imale su po nekoliko udaraca, ali su svi odlazili visoko preko gola.

Najbolju priliku u prvom delu stvorila je portugalska ekipa, nakon loše reakcije Zvezdinih igrača u odbrani, lopta je u 22. minutu došla do Rikarda Orte, koji je sam ispred golmana šutirao preko gola.

Minut kasnije šut El Fardu Bena sa distance blokirao je igrač gostiju, a lopta je otišla pored gola, dok je udarac Gelora Kange pet minuta kasnije sa tridesetak metara otišao takodje pored gola.

Teren je zbog povrede u 39. minutu napustio Ben, a umesto njega je u igru ušao Luis Dioni.

Do kraja prvog dela inicijativu je imala Zvezda, dok su gosti pretili iz kontranapad i u 44. minutu preko Orte imali šansu, ali je i ovog puta udarac otišao preko gola.

Sve do 62. minuta nije bilo ozbiljnijih šansi u drugom delu, a tada je Ivanićev šut u bliži ugao odbranio golman gostiju Mateus.

Dva minuta kasnije prvo je Zvezda preko Kange imala priliku, ali je njegov udarac otišao pored gola, da bi zatim gosti zapretili preko Lukasa Mineira, a njegov udarac sa dvadesetak metara "okrznuo" je prečku.

Usledila je prilika za domaći tim, kada je pred golmana Brage izašao Dioni, ali je njegov udarac odbranio golman portugalske ekipe i loptu poslao u korner.

Zvezda je nakon kornera povela golom Milana Rodića, koji je bio najbolji u skoku. Samo minut kasnije gostujuća ekipa je izjednačila, posle udarca Galena sa distance.

Domaći tim je u 83. minutu izborio udarac sa "bele tačke", nakon što je u kaznenom prostoru oboren Ivanić, a dva minuta kasnije precizan je sa penala bio Katai. Do kraja nije bilo promena, pa je Zvezda pobedom počela takmičenje u Ligi Evropa.

U drugom meču ove grupe danski Mitjiland je na svom terenu odigrao nerešeno 1:1 sa bugarskim Ludogorecom.

Zvezda u narednom kolu gostuje Ludogorecu 30. septembra, a istog dana Braga dočekuje Mitjiland.

1 / 14 Foto: Starsport

KRAJ MEČA

DRUGO POLUVREME:

90. minut- Igra se još 4 minuta.

89. minut - Sjajna prilika za Bragu, Borjan fantastično interveniše.

84. minut - GOOL 2:1, Katai! Nakon faula nad Ivanićem, sudija Biton pokazao je na penal. Katai siguran, lopta u jednu, golman u drugu stranu.

76. minut - GOL 1:1, Šok na Marakani, svega 60 sekundi nakon vođstva pogrešio je Sanogo u opasnoj zoni, lopta je došla do Galena koji šutem sa distance matira Borjana.

75.minut - GOOL 1:0, Rodić! Nakon sjajnog kornera Kange Rodić dovodi Zvezdu u vođstvo fantastičnim udarcem glavom. Pre kornera sjajnu šansu imao je Dioni, ali Mateus brani.

72. minut - Zvezda ofanzivnija, gosti prete iz kontre.

68. minut - Sanogo je istrčao kontru, nepropisno je zaustavljen u kontri, žuti karton dobio je Mineiro

65. minuta- Umesto Živkovića u igri je Krstičić

63. minut - Pokušao je i Kanga iz daljine, ali lopta odlazi preko gola.

Zvezda
foto: Starsport

61. minut - Sjajna minijatura Ivanića, ali Mateus brani šut kreativnog veziste Zvezde.

58. minut - Zvezda je izvela tri uzastopna kornera, ali Kanga se nije proslavio, bez opasnosti po gol Brage.

Zvezda
foto: Starsport

55. minut- Zvezda steže obruč oko gola Brage, ali bez prave šanse

49. minut - Obostrano otvoren početak drugog dela i jedna i druga ekipa žele do gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Zvezda
foto: Starsport

PRVO POLUVREME:

44. minut - Sjajan start Dragovića koji sprečava kolosalnu šansu za goste. Nakon kornera im konfuzije u Zvezdinoj odbrani, Galeno iz odlične prilike šutira pored gola.

42. minut - Zvezda je ubrazala u finišu poluvremena, Katai je najagilniji ali bez prave prilike.

37. minut - Veliki peh za crveno-bele povredio se Ben, umesto njega u igri je Dioni. Francuz će zaigrati u samom špicu, dok će Živković zauzeti poziciju Bena.

Zvezda
foto: Starsport

- I gosti imaju svoje navijače, njih 10 -12 stiglo je uglavni grad Srbije.

Zvezda
foto: Kurir

- Na Marakani nema golova, ali je atmosfera sjajna.

32. minut - Opet je opao ritam igre.

27. minut - Pokušao je Kanga iz daljine, ali lopta odlazi pored stative.

23. minut - Samo minut kasnije, pokušao je Ben sa ivice šesnaesterca, lopta je zakačila jednog igrača Brage, promenila pravac i zamalo ušla u mrežu iznenađenog Mateusa.

22. minut - Nakon greške Bena usledila je kontra, Dragović je presekao loptu u prostor koja je išla na desnu stranu, ali se ona odbila pravo na nogu Orti koji je bio usamljen. Srećom sa sa desetak metara šutirao je daleko preko gola.

Zvezda
foto: Starsport

17. minut - Kanga je odlično izveo korner ali golman Brage Mateus boksuje loptu i sprečava veliku šansu za Zvezdu.

13. minut - Pokušao je iz daljine kapiten Brage Orta, bez opasnosti za Borjana, lopta odlazi preko gola.

7. minut - Posle žustrog starta, Braga je malo stala na loptu i umirila napade Zvezde.

3. minut - Zvezda je krenula ofanzivno od starta.

1. minut - Gobeljić je probio po desnoj strani, ubacio na peterac, ali odbrana gostiju u poslednji čas otklanja opasnost.

1. minut - Utakmica je počela

Zvezda
foto: Starsport

- Sjajna koreografija na Marakani uoči meča.

- Za Bragu igru Lukas Pijazon nekada velika nada svetskog fudbala.

- Polako se puni Marakana, navijači pristižu sa svih strana.

1 / 9 Foto: Kurir

- Fudbaleri Brage osetili su Marakanu na treningu dan uoči utakmice i i prošli čuvenim tunelom.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: 4-2-3-1: Borjan - Gobeljić , Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga - Katai, Ivanić, Ben- Živković

BRAGA: Mateus – Leite, Oliveira, Tomena, Fabijano – Galeno, Murati, Mineiro – Horta, Pijason, Ruis

Zvezda
foto: Flashscore

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je u najavi meča da je pun optimizma uoči predstojeće utakmice i da će njegova ekipa u tom duelu pametno rizikovati kako bi došla do dobrog rezultata.

"Očekuje nas lep posao sutra, dobra utakmica. Presrećan sam što će stadion biti pun, verujem u momke. Iskustvo je na našoj strani, godinu i po dana smo zajedno. Znamo koje su nam boljke, a koji su kvaliteti, pokušaćemo da sakrijemo mane i da pokažemo kvalitet, 100 odsto verujem u njih. Na fenomanalan način smo iskoristili pauzu, pun sam optimizma. Želim da prihvatim pametan rizik, a ne glup rizik", rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Potom je pojasnio šta je pametno rizikovanje.

"Mi igramo kod kuće, ovaj stadion branimo svim mogućim snagama, da ću kalulisati, lagao bih da neću. Da se neću uplašiti, to je sigurno. Branimo našu kuću, ne plašimo se. Kalkulisani rizik, da li ćemo igrati sa tri napadača, sa dva ili jednim, sitnice nas dele do startnih 11", naveo je on i dodao da će velika prednost njegove ekipe biti domaći teren.

Govoreći o Bragi, Stanković je rekao da se ta ekipa tokom utakmice transformiše u različite formacije, da je ukomponovana i da mu se svidja način kojim igra fudbal. Naveo je da je portugalski tim ima izvanredne pojedince i da su svi jaki na lopti.

"Biće ovo test za nas, nismo dugo igrali protiv ekipe takvog tipa. Talentovana i dobra ekipa", dodao je trener crveno-belih.

Bragu je svrstao medju prve četiri ekipe u Portugalu i rekao da se ne slaže sa pričama da je Zvezda u lakoj grupi.

"To je četvrta ekipa u Portugalu. Kada je izvučena grupa svi su komentarisali kako je lako, ali nije lako. U poslednjih 12 godina igrali su evropska takmičenja, finale LE, a prošle godine su osvojili Kup Portugala. Ne bih voleo da se neko igra sa mojom inteligencijom i kaže da je lako", naveo je.

Upitan da uporedi prošlogodišnje protivnike iz grupe u Ligi Evropa sa aktuelnim, Stanković je rekao da je ovogodišnja grupa mnogo teža, uz Mitlijand i Ludogorec.

"Mnogi će da kažu da pravim odstupnicu, ali realno je ova grupa kvalitetnija", ocenio je Stanković.

U drugoj utakmici u Grupi F Mitjiland će u Herningu od 18.45 dočekati Ludogorec.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track