NE ŽELI DA GA SE ODREKNE: Trener Mančester junajteda želi da Lingard ostane u klubu!
Foto: Profimedia

transfer PIJACA

NE ŽELI DA GA SE ODREKNE: Trener Mančester junajteda želi da Lingard ostane u klubu!

Fudbal -

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solšer rekao je danas da klub namerava da zadrži fudbalera Džesija Lingarda na duži rok.Lingardov ugovor ističe na kraju sezone, pa 28-godišnji fudbaler u januaru može da pregovara sa stranim klubovima o angažmanu. On je prošao Junajtedovu akademiju fudbala, a prošle sezone igrao je na pozajmici u Vest Hemu.

"On ima ugovor još za ovu sezonu, klub razovara sa njim i njegovim ocem, a mi ga vidimo kao deo budućnosti Mančester junajteda. Vratio se posle sjajne igre u Vest Hemu. Pokazao je kvalitet, vratio se u reprezentaciju Engleske za koju postiže golove", rekao je Solšer, preneo je Skaj.

Lingard se ove sezone vratio na Old Traford, a u utorak uveče, u utakmici protiv Jang Bojsa u Ligi šampiona, napravio je grešku posle koje je švajcarska ekipa postigla pobedonosni gol u petom minutu nadoknade vremena.

"Želimo da vidimo najbolje od njega ove sezone, tome se nadamo. Podržavamo ga i nadamo se da će ostati u klubu. On je 'crveni' ", dodao je trener mančesterske ekipe.

Džesi Lingard
foto: Profimedia

Posle četiri utakmice u Premijer ligi Junajed je prvi na tabeli sa 10 bodova, koliko imaju i Čelsi, Liverpul i Everton.

Solšer je rekao da napadač Edinson Kavani još nije spreman, ali da očekuje da će se u ponedeljak vratiti treninzima, posle povrede koju je zadobio na pripremama.

"Možda će igrati u sredu protiv Vest Hema u Liga kupu. Bio je fantastičan prošle sezone, uticaj na ekipu koji je imao u završnici, kada se vratio u formu... Edinson mora da bude 100 odsto spreman da bismo izvukli najbolje iz njega ove sezone, ali nećemo žuriti. Imamo jaku ekipu koja može da podnese odsustvo i oporavak igrača i da ne rizikuje njihove nove povrede", naveo je Solšer.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track