STANKOVIĆ ZADOVOLJAN POSLE POBEDE NAD BRAGOM: Rekao sam momcima da će doći momenat u kojem ćemo patiti, ali nismo odustali!
Foto: Starsport©

KONFERENCIJA

STANKOVIĆ ZADOVOLJAN POSLE POBEDE NAD BRAGOM: Rekao sam momcima da će doći momenat u kojem ćemo patiti, ali nismo odustali!

Fudbal -

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, bio je zadovoljan posle trijumfa nad Bragom, na startu Lige Evrope.

- Braga je četvrta ekipa u Portugalu, ovo je mnogo bitna pobeda za nas. Rekao sam momcima da će doći momenat u kojem ćemo patiti i tako je i bilo, ali nismo odustali bio sam optimista. Znao sam da mora mnogo da se poklopi da bismo dobili Bragu - kazao je Stanković i nastavio o navijačima:

- Ovakva atmosfera se ne može doživeti nigde drugde sem na Marakani. Sećam se kad sam bio klinac... Ova atmosfera je pretvorena u našu snagu i na kraju važnu pobedu.

El Fardu Ben se povredio.

- Žao mi je zbog Bena, to je napor od 12 utakmica od 40 dana, pa reprezentacija, nije se odmorio igrao je korektno. Čekamo ga, kao i Pavkova. Uradićemo sve da bude dobro.

Zvezda
foto: Starsport

Gol Milana Rodića vrednog radnika Crvene zvezde posebno je obradovao trenera.

- Roda je neko ko ne odustaje. Drago mi je zbog njega i zbog svih momaka. Dali su više nego koliko su mogli. Izgurali su do kraja, ovo je dobar početak lige šampiona, o sori, Lige Evrope. (smeh)

Potencirao je Stanković pobednički karakter svog tima.

- Moralo smo biti strpljivi, da stojimo dobro iza lopte, da smanjimo njihove pasove. Izuzetno su brzi, rade dobro tranziciju. Prezadovoljan sam. Fenomenalna je bila reakcija sa naše strane posle primljenog gola, kada smo dodali gas i tražili gol. Na kraju smo dobili utakmicu. Bog nas je nagradio jer smo se dobro izmorili.

Rodić je dao gol iz prekida, čuvenog oružja Crvene zvezde iz prošle sezone.

- Radimo na prekidima na treninzima i to mnogo. Zato smo nagrađeni golom protiv ekipe koja je visoka, stamena. Verovali smo, fenomenalno smo izveli akciju. Prekid nije naše najjače oružje, imamo drugih kvaliteta, posebno organizaciju iza lopte... I još nešto što neću da vam kažem. (smeh)

Zvezda
foto: Starsport

U nedelju je derbi, a Stanković ne brine za umor.

- Igramo godinu dana nedelja, sreda. Polako, ima da se igra, ne prihvatam mač nad glavom.

Trener Brage Karvahal rekao je da je njegov tim zaslužio pobedu.

- Braga jeste kvalitetan tim, možda i bolji. Nekada prihvati da budeš podređen da bi mogao da reaguješ. Na kraju rezultat pokaže, on je jako bitan. Videli ste Šerif i Šahtjor, pa vidite...

Kurir je video da Dejan Stanković želi još nešto da kaže oko Moldavaca, posebno zbog njihovih igara u Ligi šampiona.

- Za prosutim mlekom ne treba kukati. Bilo je mnogo po momcima posle poraza, ajde što je bilo po meni, ali po njima... Defanzivu igraju perfektno. Šahtjor su dobili, Dinamu su mogli pet komada da daju, a mi smo im sa deset igrača dali gol. Tamo su nam dali gol iz ofsajda, ali ne kukam... Niko to nije napisao. Šerif je ozbiljna ekipa, kvalitetna, četiri utakmice u Evropi nisu primili gol, igraju ozbiljnu defanzivu. Mi smo ih najviše namučili i tu stavljam tačku. Imamo Ligu Evrope pravo takmičenje za nas - poručio je Dejan Stanković.

Kurir sport / A. R

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track