VALTER ZENGA SE SETIO ZVEZDE: Moja najveća greška bila je što sam napustio Marakanu, bivšu ženu RALUKU nije pomenuo!
Foto: Beta Ap

gorko se kaje

VALTER ZENGA SE SETIO ZVEZDE: Moja najveća greška bila je što sam napustio Marakanu, bivšu ženu RALUKU nije pomenuo!

Fudbal -

Čuveni trener crveno-belih setio se boravka u Beogradu

Valter Zenga i danas žali što je napustio Crvenu zvezdu posle brilijantne sezone 2005/2006, kada je osvojio duplu krunu sa crveno-belima. Dešavale su se neke čudne stvari tada, koje Italijan nije pomenuo u intervjuu za "Korijere delo sport".

Valja pomenuti da je sve ovo što je rekao Italijanima, Valter Zenga otkrio i Kuriru. Bilo je to pre sedam godina, kada je dao intervju za naš list.

Valter Zenga, trener, selektor, fudbal
foto: Dado Đilas

- Najmanje dva puta sam napravio veliku grešku kao trener. Kada sam otišao iz Katanije i onda kada sam napustio Crvenu zvezdu - otkrio je Valter Zenga i nastavio:

- To sam uradio zbog novca, prokletog novca. Izabrao sam da odem iz tih klubova jer su mi drugi nudili više, ali sada shvatam da sam pogrešio. Trebalo je da ostanem, da sazrim, možda napravim neke greške tamo. I kao trener i kao čovek!

Valter Zenga, trener, selektor, fudbal
foto: Dado Đilas

Međutim, pre 15 godina Valter Zenga imao je dogovor sa tadašnjim predsednikom Crvene zvezde Draganom Stojkovićem Piksijem da nastave saradnju. I pala je ruka ruci, a onda se desila kolumna Zengine tadašnje supruge Raluke u rumunskom tabloidu "Star", u kojem je ocrnila Beograd i Srbiju.

Valter Zenga, trener, selektor, fudbal
foto: PrintScreen

Našu prestonicu nazvala je "prljavom, ružnom i smrdljivom". Raluka Rebedea, inače rođena na periferiji Bukurešta u naselju "Militari" doslovno je tada napisala, da je po dolasku u Beograd prvo osetila "miris hrane, paprike, pastrmke, suvomesnatih proizvoda"...

Posle toga, Valter Zenga nije mogao na oči ni predsedniku Stojkoviću, ni svojim igračima, a ni navijačima. Odlučio je da prihvati ponudu turskog Gazijantepa i ode u Tursku. Prošle godine, Valter Zenga se rastao od Raluke, sa kojom ima ćerku Samiru Valentinu i sina Valtera juniora. U javnosti je uvek pričao lepo o Crvenoj zvezdi i Srbima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track