NEMAM NIŠTA LIČNO PROTIV SUME, ALI NIJE TRENIRAO MESEC DANA! Stanojević STAVIO TAČKU na spornu temu! VIDEO
Foto: FK Partizan

KONFERENCIJA

NEMAM NIŠTA LIČNO PROTIV SUME, ALI NIJE TRENIRAO MESEC DANA! Stanojević STAVIO TAČKU na spornu temu! VIDEO

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da zna sa kojim će timom početi predstojeći "večiti" derbi protiv Crvene zvezde i istakao da se nada da će u sastavu biti i Rikardo Gomeš.

"Znamo šta znači derbi svima nama, našim navijačima posebno. Ne treba tu mnogo reči trošiti. Drago mi je što derbi dočekujemo u situaciji da protivnik ne može da se odlepi, da smo i dalje konkurentni. To je u ovom trenutku za mene najvažnije", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

"Spremni dočekujemo derbi i nadamo se najboljem", dodao je on.

Fudbaleri Partizana dočekuju sutra ekipu Crvene zvezde, u derbi meču devetog kola Super lige Srbije.

Crno-beli 165. "večiti" derbi dočekuju kao lideri šampionata sa maksimalnim 21 bodom iz sedam odigranih utakmica, dok je Zvezda druga sa dva boda manje.

Aleksandar Stanojević
foto: FK Partizan

Ono što je prvo zanimalo novinare jeste da li će Rikardo Gomeš biti u konkurenciji za utakmicu pošto se povredio na utakmici protiv Anortozisa u četvrtak.

"Rikardo je sinoć uradio magnetnu rezonancu, ima neko malo oštećenje, ali kažu da nije rizik da igra utakmicu, samo je pitanje jačina bola i da li će moći da iznese to. Poznavajući njega, verujem da će igrati... Nadam se da će igrati, primiće injekciju i videćemo", rekao je Stanojević.

On je dodao i da Danilo Pantić sigurno neće igrati i da mu je zbog toga žao jer je bio u odličnoj formi.

Stanojević je dodao da zna koji će sastav izaći na teren stadiona u Humskoj.

"Samo da vidimo da li može Rikardo... nismo imali trening posle Kipra, ali imam ideju koji će sastav izaći... Zadovoljan sam kako je Mening ušao u Kragujevcu, kako je igrao na Kipru, a da li će početi sutra, ne bih da otkrivam", rekao je Stanojević.

"Tek ću im sutra na sastanku reći ko će igrati. Lazar (Marković) zna da će igrati, kapiten je, ali ne i koju poziciju", dodao je trener Partizana.

Stanojević je govorio i o Sejduba Sumi, koji je na svoju ruku otišao u Gvineju da bude deo nacionalnog tima.

"Iz medija sam saznao da je spreman i da razume da je pogrešio. Mesec dana nije trenirao sa ekipom. Ne bih mogao da budem trener ako bih stvari shvatao lično. On nije bio na priprema jer je izgubio pasoš, pa je i pored toga igrao protiv Santa Klare. Gledam šta je najbolje za tim", rekao je Stanojević.

Aleksandar Stanojević
foto: FK Partizan

"Da li će biti u konkurenciji, ne znam. Ako će nam pomoći, staviću ga naravno, kao što sam ga stavio i protiv Santa Klare, a nije zaslužio. Otišao je u reprezentaciju, nema nikakvih problema. Biće u konkurenciji ako vidim da može da nam pomogne posle mesec dana bez treninga sa ekipom", istakao je on.

I Partizan i Crvena zvezda su ove nedelje upisali važne pobede u evropskim takmičenjima, pa je novinare zanimalo da li će te utakmice uticati na kvalitet derbija.

"Mislim da smo se dobro pokazali, i mi i oni. Te utakmice će možda doneti neko rasterećenje da igrate derbi sa više rizika ili da pokušate igrate i za navijače, da oni uživaju... Sa više rizika možemo da udjemo u utakmicu, i mi i oni", rekao je Stanojević.

Stanojeviću će ovo biti treći "večiti" derbi od povratka na klupu Partizana i prilika za prvu pobedu.

Aleksandar Stanojević
foto: FK Partizan

"Negde nismo imali sreće, negde se zasluženo nešto desilo... Igramo na našem stadionu, posebna energija je ovde. Verujemo u pobedu, to je prirodno", rekao je on.

Stanojević je kazao da crno-beli prate situaciju u taboru najvećeg rivala, da poznaju njihov način igre.

"Svaka im čast na utakmici protiv Brage. Odigrali su izuzetnu utakmicu. Mi iz struke znamo vrlo dobro šta znači pobediti portugalskog predstavnika, pogotovo iz vrha portugalskog fudbala", rekao je Stanojević.

"Oni su malo promenili stil, raspored igrača, u poslednje vreme gde je Katai iza dva napadača, igraju romb dosta puta, tako da su izuzetno opasni u tranziciji... Imaju veću brzinu, direktnost, napadaju više ledja nego što su to ranije i mnogo su opasniji u tranziciji. Ako igraju romb, to nama otvara neke druge mogućnosti, da mi njih ugrozimo...", dodao je on.

Govoreći o sudijama, Stanojević je istakao da otkako je on u Partizanu nema zamerki na sudjenje.

"Ne opterećujemo se sudjenjem, pogotovo u situaciju kad imamo VAR. Ne bih želeo da tome dajemo značaj, nego tome da smo napravili dobre rezultate, i mi i oni", rekao je trener Partizana.

Utakmica se igra sutra od 18.00 na stadionu u Humskoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track