ILIEV KONTRIRAO TERZIĆU: Ne pamtim ovakvu DOMINACIJU Partizana protiv Zvezde!
Foto: Filip Plavčić

165. večiti derbi

ILIEV KONTRIRAO TERZIĆU: Ne pamtim ovakvu DOMINACIJU Partizana protiv Zvezde!

Fudbal -

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev analizirao je 165. večiti derbi.

Njegovo mišljenje se dijametralno razlikuje od generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića koji je rekao da se na derbiju videla razlikau klasi u korist crveno-belih.

"Tužni smo, iako nismo izgubili u derbiju, jer smatramo da bilo zasluženo da ostvarimo uspeh. Rival je bolje ušao u meč, do 20. minuta Crvena zvezda je bila konkretnija, ali smo onda postigli gol, koji je podigao tim. Uspostavili smo potpunu kontrolu nad utakmicom, imali gol na kontu, bili bolji u polju, agresivniji i imali još dve prilike da već do poluvremena stavimo tačku na derbi", rekao je Ilijev za "Telegraf".

Partizan, Crvena zvezda, večiti derbi, 165. večiti derbi, Bibras Natho
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Pogotovo je zadovoljan drugim poluvremenom.

"Ne pamtim odavno da je jedan tim bio tako dominantan u derbiju, kao što je bio Partizan u drugom poluvremenu protiv Zvezde. Apsolutno smo se za sve pitali na terenu, igralo se gotovo sve vreme na polovini protivnika, na momente je bilo i atraktivno, ubedljivo i samo je nedostajao taj drugi gol da meč ode u mirnu završnicu. Mada, ko zna, da je pao drugi, možda bi ih bilo još, jer smo igrali izuzetno dobro", smatra Iliev.

Ipak pohvalio je i protivnika

"Nažalost, primili smo gol iz jednog napada i udarca, ali znate kako, mi ovde govorimo o Crvenoj zvezdi. Timu koji igra dobro i u domaćem takmičenju i u Evropi. Zapravo, oba tima su ove godine pokazala kvalitet na svim frontovima. Ne možete zato da očekujete da iz jedne prilike neće postići gol, fudbal je naprosto takva igra. Partizan nije iskoristio nekoliko šansi, dominaciju u polju, rival tu jednu jeste i izmakla nam je pobeda, koja je po svemu viđenom na terenu do tada bila zaslužena", zaključio je Ilijev.

Kurir sport / Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track