ZNAČAJNA SPORTSKA INVESTICIJA U KRUŠEVCU: Gradi se stadion FK Jedinstvo u Malom Golovodu
Foto: Ž. M.

RADOVI

ZNAČAJNA SPORTSKA INVESTICIJA U KRUŠEVCU: Gradi se stadion FK Jedinstvo u Malom Golovodu

Fudbal -

Kruševac je u ovoj godini započeo realizaciju više značajnih investicija.

Jedna od kapitalnih investicija u oblasti sporta je izgradnja stadiona FK "Jedinstvo" iz prigradskog naselja Malog Golovoda na Starom aerodromu.

-Do sada je izvođač radova Tehnogradnja doo Kruševac izveo radove na parternom uređenju tj. zemljane radove u vrednosti oko 50 miliona dinara. Sa “Tehnogradnjom” doo Kruševac je potpisan ugovor o izgradnji prateće infrastrukture za stadion – pripremni radovi na izgradnji atletske staze i terena sa veštačkom travom. Ugovorena vrednost je oko 25 miliona dinara. a sredstva su izdvojena iz budžeta grada, kaže Jasmina Palurović, gradonačelnik grada Kruševca.

Fudbalski savezi Rasinskog okruga i Srbije doniraće veštačku travu, a Ministarstvo omladine i sporta obezbediće tartan za atletsku stazu. Vrednost ovih donacija je 25 miliona dinara.

Na destinaciji Stari aerodrom izvode se i radovi na izgradnji saobraćajnica, PDR Stari aerodrom faza 1 i faza 2 u dužini od oko 1,2 km sa instalacijama (elektro, vodovod i kanalizacija).

Prema rečima Gradonačelnice, ugovorena vrednost radova oko 151,4 miliona dinara. Ministarstvo privrede i Grad učestvuju sa po 75,7 miliona dinara, a izvođač radova je “Tehnogradnja” doo Kruševac, čija je dosadašnja vrednost 81, 5 miliona dinara.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track