NAPREDAK DOČEKUJE ČUKARIČKI: Bez četvorice protiv Brđana, ali optimizam ne napušta Čarapane
Foto: Ž. M.

Duel na stadionu Mladost

NAPREDAK DOČEKUJE ČUKARIČKI: Bez četvorice protiv Brđana, ali optimizam ne napušta Čarapane

Fudbal -

Napredak je pobedom u Senti protiv ekipe TSC izbio na treće mesto na tabeli, a eventualni sutrašnji trijumf nad Čukaričkim garantovao bi učvršćenje pozicije u vrhu superligaškog karavana.

-Imamo opet jednu tešku utakmicu. Igramo sa Čukaričkim, koji zna se šta predstavlja u našem fudbalu u poslednjih sedam, osam godina. U odnosu na prethodno kolo, kadrovski nismo ni ojačali, ali ni oslabili. Đuričković je dobio virus, Marjanović i Tomić su se oporavili i najverovatnije će igrati. Naravno da idemo na pobedu, ali ne bi bili nezadovoljni ni nerešenim ishodom, prosto igramo sa ekipom koja zna šta hoće, dovodi najbolje mlade igrače iz Srbije, ali i regiona. Definitivno očekujem utakmicu sličnu onoj iz finiša prethodne sezone, kada smo pobedili sa 1:0 i nemam ništa protiv da takav rezultat bude i ovom prilikom, kaže šef Stručnog štaba Napretka Milan Đuričić

Posle trijumfa nad TSC – om i plasmana na treće mesto, što predstavlja istorijski uspeh i najbolji start u šampionatu u istoriji dugoj skoro 75 godina, zavladala je velika euforija u gradu pod Bagdalom.

Generalno, Napredak je hit dosadašnjeg dela prvenstva. Trener Đuričić ne dozvoljava da euforija zahvati ekipu i pokušava da “spusti loptu”:

-Napredak se u prethodnoj sezoni borio za opstanak, a Čukarički predstavljao Srbiju na međunarodnoj sceni. Ambicije su sad toliko porasle, da ispadosmo vanzemaljci. Činjenica je da smo uradili dosta toga od juna, ali moramo da budemo realni. Naš prevashodni cilj je plasman u plej – of. Ukoliko to ostvarimo, da cela ekipa zajedno prođe pripreme, što letos nije bio slučaj, pa da u doigravanju probamo da “poentiramo”. Jedno je sigurno, protiv Čukaričkog nam je neophodna podrška i pozivam navijače da dođu i pomognu nam da trijumfujemo, ističe strateg Čarapana.

Golman Nikola Vasiljević, junak trijumfa nad ekipom TSC u Senti, očekuje četvrtu uzastopnu pobedu:

-Dolazi nam Čukarički, dobra i polenta ekipa, sa dosta mladih igrača. Spremni smo, proučili smo njihovu igru, domaćini smo i očekujem nastavak uspešnog niza i da se na kraju radujemo sa našim navijačima.

Za Napredak na utakmici sa Čukaričkim neće igrati: Đuričković, Kerkez, Kočić i Kunić. Kod Čarapana se može i mora i sa onim snagama koje stoje na raspolaganje Stručnom štabu.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track