PARTIZAN SIGURAN U LUČANIMA: Crno-beli u kombinovanom sastavu lako savladali poslednjeplasiranu Mladost i pobegli Zvezdi na +5!
Foto: Starsport

SUPERLIGA

PARTIZAN SIGURAN U LUČANIMA: Crno-beli u kombinovanom sastavu lako savladali poslednjeplasiranu Mladost i pobegli Zvezdi na +5!

Fudbal -

udbaleri Partizana pobedili su danas u Lučanima ekipu Mladosti sa 2:0, u utakmici desetog kola Super lige Srbije.

Golove za nova tri boda Partizana postigli su Rikardo Gomeš u trećem i Ivan Obradović u 38. minutu.

Partizan je upisao osmu pobedu od početka šampionata i prvi je na tabeli sa 25 bodova, odnosno ima pet bodova više od Crvene zvezde koja ima meč manje.

Na drugoj strani, Mladost je doživela i sedmi poraz i poslednja je na tabeli sa četiri osvojena boda.

1 / 3 Foto: Starsport

Crno-beli su od početka meča u Lučanima kontrolisali igru, pa su poveli već u trećem minutu kada je Rikardo, posle prodora Obradovića po levom boku i centaršuta, glavom pogodio mrežu Mladosti.

Bio je ovo deseti gol Rikarda na devetom superligaškom meču.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su nakon toga nastavili da napadaju i stvaraju šanse, a prednost su duplirali u 38. minutu. Obradović, asistent kod prvog, bio je strelac drugog gola za crno-bele nakon što se najbolje snašao posle kornera.

U nastavku meča je bilo prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao.

Fudbaleri Partizana u narednom kolu Super lige Srbije dočekuju subotički Spartak, dok će Mladost gostovati Voždovcu.

Tok meča:

Kraj

90. minut - Utakmica je produžena za dva minuta.

83. minut - Ređaju se šanse za domaće, ali mreža Partizana miruje. Jović je zatresao mrežu domaćina, ali posle gledanja VAR-a gol je poništen zbog ofsajda.

78. minut - Probao je Veličković šut, lopta je zakačila Ostojića i otišla u korner. U nastavku sjajna prilika za Mićovića, ali odlična odbrana Stevanovića.

70. minut - U igri su Filip Holender i Lutovac umesto Natha i Meniga.

65. minut - Baha je uputio sjajan udarac sa ivice šesnaesterca, ali nije našao put do mete.

Partizan, Mladost, Rikardo Gomeš
foto: Starsport

58. minut - Veličković nije zahvatio dobro loptu, ona je stigla do Danoskog koji je gađao pravo u Popovića! Ovo je bio prvi udarac u okvir gola domaćih!

52. minut - Imao je Natho idealnu priliku da zatrese mrežu rivala, ali je dozvolio protivničkoj odbrani da se konsoliduje i otkloni opasnost...

46. minut - Počeo je drugi deo igre. U igri su Jović i Miletić umesto Terzića i Vujačića.

Završeno je prvo poluvreme u Lučanima.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za dva minuta.

38. minut - GOOOOOOOOL - Ivan Obradović duplira prednost crno-belih u Lučanima.

33. minut - Terzić je izveo korner, a posle prekida je šut oprobao Jojić koji je sa ivice šesnaesterca gađao preko gola.

21. minut - Odlična prilika za Rikarda i to ponovo glavom! Kostić je sjajno reagovao i ovaj put sačuvao gol, a idealno je centrirao Natho.

15. minut - Korner za Mladost, ali je prilika da ugroze Popovića propala zbog faula u napadu nad Ostojićem. Pala je u zaborav odlična šansa za domaćina.

7. minut - U lepoj šansi se našao Menig, ali se spetljao, a samo onda je minut kasnije i mladi Terzić pokušao, ali lopta je završila preko gola.

3. minut - GOOOOOOOOOL - Partizan vodi u Lučanima golom Rikarda Gomeša.

2. minut - Saša Jovanović zatresao je mrežu Partizana, ali samo spoljni deo. Na kraju je pomoćnik signalizirao ofsajd. Brz je Jovanović i sigurno od njega preti najveća opasnost za golmana Popovića.

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Mladost: Kostić, Milošević, Hrkač, Mićević, Cvetković - Leković, Baha - Jovanović, Selenić, Perović - Obradović.

Partizan: Popović, Živković, Vujačić, Ostojić, Obradović, Zddjelar, Jojić, Natho Terzić, Menig, Gomeš.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević nezadovoljan je odlaganjem utakmica u aktuelnom kolu i ističe da očekuje teško gostovanje:2

’’Utakmice posle derbija su vrlo teške, imamo dosta povređenih i umornih igrača. Ali, nećemo tražiti nikakav alibi, niti način da izbegnemo utakmicu. Razočaran sam dešavanjima, skandalozno je da se ovako odlažu utakmice. Mi smo umorni, a treba da igramo u Lučanima gde nismo dugo pobedili, posle toga Spartak, pa Evropa, to je izuzetno teško.’’

Meč 10. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Mladosti i Partizana igra se u četvrtak 23. septembra 2021. godine, sa početkom u 17:50 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track