DOŠAO SAM U PARIZ ZBOG MUSLIMANA: Fudbaler PSŽ-a izjavom iznenadio sve u Francuskoj
Foto: Profimedia

LIGA 1

DOŠAO SAM U PARIZ ZBOG MUSLIMANA: Fudbaler PSŽ-a izjavom iznenadio sve u Francuskoj

Fudbal -

U "grad svetlosti" stiglo je četiri pojačanja bez obeštećenja, dok je kao najskuplje pojačanje doveden Ašraf Hakimi.

On je bio jedan od najzaslužnijih za Interovo osvajanje titule prošle sezone, a na kraju ga je klub iz Milana pustio za 60 miliona evra.

Hakimi je u prvih sedam utakmica već postigao tri gola i imao dve asistencije. Otkrio je da u PSŽ nije stigao samo zbog novca, već i zbog verskih i kulturoloških razloga.

"Iako sam odrastao u Španiji, mi smo Marokanci. Kod kuće razgovaramo na arapskom, muslimani smo, jedemo marokansku hranu", počeo je Hakimi da obrazlaže.

PSŽ
foto: Profimedia

"Kada sam sa 14 godina dobio poziv Maroka, nisam ni sekunde razmišljao. Kasnije je bilo kontakata sa Španijom, ali ja sam još ranije doneo odluku. Jedan od razloga što sam stigao u Pariz je taj što sam musliman, a ovde je velika arapska i muslimanska zajednica. Znam da ću se zbog toga osećati kao kod kuće", tvrdi desni bek PSŽ-a, a prenose evropski mediji, i kaže da je zadovoljan dolaskom u taj klub.

"Imao sam dve ponude, ali intuicija mi je rekla da moram da dođem u Pariz i da ću tu biti srećan. PSŽ je sjajan klub, cenim koliko su me ljudi ovde želeli. Imao sam i sreću što je moj dolazak propraćen velikim transferima i već sam siguran da nisam pogrešio. Osećam se dobro, imamo tim snova i srećan sam što sam njegov deo", rekao je Ašraf Hakimi.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track