KLADIONICE U BRITANIJI ZA DAN ZARADE NESTVARNIH 50 MILIONA EVRA! U Srbiji se kladi čak 34,6% populacije!
Foto: Kurir

Ludilo

KLADIONICE U BRITANIJI ZA DAN ZARADE NESTVARNIH 50 MILIONA EVRA! U Srbiji se kladi čak 34,6% populacije!

Fudbal -

Potpuna ekspanzija klađenja na planeti donela neverovatne brojke, u celoj priči s kockanjem nalaze se i Srbi

Sindrom sportskog klađenja zavladao je planetom! Rast koji beleže kladioničarske kuće potpuno je fascinantan, kao i podatak da kladionice u Britaniji dnevno zarade više od 50 miliona evra! Direktorka kompanije za klađenje "Bet365" Deniz Kouts nagrađena je jednim od najvećih platnih paketa u istoriji korporacija u Velikoj Britaniji. Postavila je rekord kao najplaćeniji izvršni direktor u Ujedinjenom Kraljevstvu sa paketom od 421 miliona funti, što je čini jednom od žena s najvećom platom na svetu. Verovali ili ne, na dnevnom nivou njeni prihodi su veći od 1,3 miliona evra!

britanska funta, funta, novac
foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Deniz je kupila domen bet365.com na Ibeju za 25.000 dolara i u čitav sistem internet klađenja ušla brže od konkurenata kao što je i čuveni "Vilijam Hil". Deniz Kouts i njena porodica sada imaju 9,9 milijardi dolara, a već drugu godinu zaredom važe za najvećeg poreskog obveznika u Velikoj Britaniji. Dnevna zarada ove kladionice iznosi oko 8,2 miliona evra. Ne prolaze loše ni ostali pružaoci usluga klađenja na Ostrvu, pa se njihove zarade kreću od milion do sedam miliona evra. Na dnevnom nivou, podrazumeva se. Što se tiče Srbije, poslednja istraživanja pokazuju da je oko 34,7 odsto populacije imalo dodira s klađenjem/kockanjem. Iako bi mnogi rekli da je po broju kladionica klađenje u ekspanziji u Srbiji, nalazimo se tek na 19. mestu u Evropi po broju objekata za kockanje po glavi stanovnika. Italija ima 11.000 kladionica, Britanija 8.000, Češka i Hrvatska oko 2.500. Srbija broji oko 2.000 kladionica.

novac, evro
foto: Profimedia

Enormni prihod Posluju sa samo pet odsto prihoda!

Procenjuje se da kladionice i kockarnice posluju sa prosečno pet odsto neto prihoda od sportskog klađenja na godišnjem nivou. Najveći deo prihoda u okviru onlajn klađenja donose onlajn kazina (oko 57%), onlajn sportsko klađenje (oko 40%) i manji deo prihoda dolazi od onlajn binga, pokera itd. (oko 3%). Na primer, Bet365 je na godišnjem nivou 2020. prihodovao čak 3,5 milijardi evra, a "Vilijam Hil", jedna od kladionica s najdužom tradicijom u Velikoj Britaniji, 2020. imala je prihod od 2,2 milijarde evra.

Matematika Tiket sa četiri meča - šanse 1,3 odsto igrač, a čak 98,7 kladionica!

Kladionica se ne oslanja na sreću, već na zakon brojki. Tako, na primer, ako se kladite na ishod četiri utakmice (fiksevi) na jednom tiketu, postoji 81 moguća kombinacija rezultata, od čega igraču samo jedna donosi dobitak, a ostalih 80 je u korist kladionice. Niko ne primeti kada uloži sto dinara na tiket pa izgubi. Izgubite tako 50 puta, ali 51. put dobijete 4.500 dinara pa se radujete, a u stvari ste u minusu 500 dinara. Slično kao banka, samo što kladionica pare uzima odmah.

Dokle je otišlo Klade se i na svinje

U Britaniji su otišli najdalje po pitanju klađenja. Tako je mogući da se kladite na da li će narednog dana padati kiša, šta će obući kraljica na prijemu i brojne druge bizarnosti. Posebno je zanimljivo što od skoro postoje i trke svinja na koje se ljudi klade...

Kurir/sport D.Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track