MESIJEV NASLEDNIK ZAIGRAO POSLE 323 DANA ZA BARSELONU: Fati obukao desetku i postigao golčinu VIDEO
Foto: Profimedia

Idealan povratak

MESIJEV NASLEDNIK ZAIGRAO POSLE 323 DANA ZA BARSELONU: Fati obukao desetku i postigao golčinu VIDEO

Fudbal -

Posle skoro godinu dana odsustva Ansu Fati je zaigrao za Barselonu i odmah pokazao koliko će značiti ekipi Ronalda Kumana.

Ovaj 18-godišnji ofanzivac je poslednji put nastupio za "Blaugranu" u novembru prošle godine, kada je pokidao meniskus na utakmici protiv Betisa.

Fati je obukao dres sa brojem deset na utakmici protiv Levantea, koji je godinama unazad pripadao Lionelu Mesiju, a kao da taj broj krije magiju jer je odmah uspeo da se upiše u listu strelaca.

Mladi napadač je odigrao svega deset minuta, ali mu to nije smetalo da se upiše u listu strelaca fantastičnim golom za konačnih 3:0.

Fati je gol proslavio sa lekarom koji je bio zadužen za njegov oporavak.

„Moram da se borim i potpuno oporavim, tako ću zaraditi minute. Ja sam taj koji je dobio dres sa brojem deset kada je Leo Mesi otišao – ona je izvor velikog ponosa, ali i velikog pritiska. Zahvalan sam klubu i kapitenima zbog toga što su mi pružili priliku da nosim taj broj. Osećam veliku zahvalnost. Nastavljamo sezonu i u njoj ćemo se boriti za sve trofeje – La Ligu, Kup Kralja, Ligu šampiona, sve“, rekao je mladi španski reprezentativac rođen u Gvineji-Bisao.

Katalonski tim u narednom kolu gostuje Atletiko Madridu u derbiju runde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track